У Херсоні запланували оздоровити майже на 4,4 тисячі дітей менше, ніж торік

У Херсоні запланували оздоровити майже на 4,4 тисячі дітей менше, ніж торік

Укрінформ
У Херсоні запланували охопити послугами оздоровлення та відпочинку влітку 2018 року майже на 4,4 тис. дітей менше ніж минулого літа.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу, з посиланням на інформацію, оприлюднену у вівторок на засіданні виконкому Херсонської міської ради.

"Влітку 2018 року планується охопити послугами оздоровлення та відпочинку 19 тис. 461 дитину шкільного віку. Тобто, не менше 70%, як передбачає закон про оздоровлення та відпочинок дітей шкільного віку", - розповіла на засіданні виконкому, доповідаючи з питання про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей, начальник управління соціальної політики міськради Олена Рузгіс.

І тут треба зауважити, що минулорічного сезону оздоровленням було охоплено 23 тис. 821 дитина шкільного віку, що на 4360 осіб більше, ніж планується в цьому році.

Цьогоріч херсонські діти відпочиватимуть у міських таборах відпочинку "Сонечко", "Альтаїр", "Юнга", оздоровчому таборі ім. І.Голубця та пансіонаті "Енергія" (м. Скадовськ Херсонської області), що знаходяться в оперативному управлінні Херсонського Центру позашкільної роботи Херсонської міськради. Також для учнів 9 - 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Херсона міським управлінням освіти будуть відкриті 49 пришкільних таборів відпочинку, зазначила Рузгіс.

Читайте також: Туристичний фестиваль у Запоріжжі відправить на узбережжя Азовського моря

Як вона повідомила, управлінням соціальної політики за результатами тендерних процедур планується закупити 328 дитячих оздоровчих путівок, з них 195 путівок - для дітей пільгових категорій.

Крім того, мерія вирішила прийняти на літній відпочинок на Херсонщині 100 дітей з інших регіонів України. З них 50 дітей - із так званої "сірої зони" Донецької та Луганської областей, та 50 дітей з інших областей, по взаємообміну.

Згідно інформації мерії, у 2017 році  в місті Херсоні нараховувалось 31 тис. 786 дітей шкільного віку. Послугами оздоровлення та відпочинку були охоплені 23 тис. 821 дитина шкільного віку (у 2016 році – 24 тис. 533 дитини). Із міського бюджету Херсона на оздоровлення та відпочинок дітей шкільного віку, в тому числі дітей пільгових категорій, у 2017 році витратили 6 млн 12 тис. 916 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-