Почалося будівництво другої черги об’їзної дороги навколо Дніпра

Почалося будівництво другої черги об’їзної дороги навколо Дніпра

Фото
Укрінформ
Почалося будівництво другої черги об’їзної дороги навколо міста Дніпро. Передусім добудують шляхопровід, яким транспорт виїздитиме на запорізьку трасу. Приведена до ладу ділянка дозволить розвантажити правий берег обласного центру Дніпропетровщини від транзитного транспорту.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Дніпропетровщина не збавляє темпів з відновлення доріг. ... Серед важливих інфраструктурних проектів цього року – об’їзна дорога навколо Дніпра. У першу чергу добудовуємо шляхопровід в районі транспортної розв’язки. На це виділили кошти з обласного бюджету», – наголосив Резніченко.

На інфраструктурний проект з обласного бюджету надійшло понад 40 млн грн. Проте для швидшого завершення всієї 7-кілометрової ділянки дороги від шосе до Південного мосту свій внесок має зробити і держбюджет, вважають в обласній держадміністрації.

Дорожники вже стали до роботи. Добудований шляхопровід виводитиме автівки на запорізьку трасу напряму. 

«Зараз при виїзді на запорізьке шосе маємо робити «петлю» через поля. Цю дорогу проклали п’ять років тому як тимчасову. Натомість добудова шляхопроводу дозволить виїздити на трасу напряму, нічого не оминаючи. За технічною документацією на роботи – півроку. Крім того, цьогоріч буде повністю відремонтована сама автомагістраль на Запоріжжя. Тож із Дніпра пролягатиме рівна дорога з якісним покриттям», – додав радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

Наступна ділянка на об’їзній – дорога на аеропорт та Південний міст. Підрядники мають прокласти 7 км шляху. Загальна вартість робіт – майже 500 млн грн.

Читайте також: Прем'єр обіцяє виділити на дороги 300 мільярдів за п'ять років

За прогнозами, завдяки будівництву об'їзної навколо Дніпра збільшиться пропускна спроможність доріг, і за межі міста вийде значна частина транспорту, здебільшого, вантажівок.

Перша черга об’їзної довжиною 18 км була здана в експлуатацію у 2011 році та поєднала криворізький і запорізький транзитні потоки.

Почалося будівництво другої черги об’їзної дороги навколо Дніпра / Фото: ДніпроОДА

Торік на Дніпропетровщині відремонтували майже 70 км доріг державного значення у криворізькому, донецькому, полтавському та запорізькому напрямках.

Окрім ремонту національних автомагістралей, у регіоні четвертий рік поспіль ремонтують і комунальні дороги. Понад 300 шляхів зробили протягом 2015-2016 років, у 2017-му оновили ще 160. У 2018 році в області планують відремонтувати ще не менше 130 комунальних доріг. На це з обласного бюджету виділяють майже 1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-