Рятувальники знайшли на пляжі німецьку авіабомбу часів Другої світової

Рятувальники знайшли на пляжі німецьку авіабомбу часів Другої світової

Фото
Укрінформ
На пляжі курортного містечка Степанівка Приазовського району Запорізької області виявили 55-кілограмову авіабомбу часів Другої світової війни.

Як повідомляє ГУ ДСНС України у Запорізькій області вибухонебезпечний предмет на морському узбережжі побачили місцеві жителі.

«12 квітня на березі моря в с. Степанівка Приазовського району місцевими мешканцями виявлено підозрілий предмет, схожий на вибухонебезпечний. Громадяни передали інформацію до Служби порятунку «101». Прибувши на місце події, спеціалісти ДСНС ідентифікували знахідку як авіабомбу SD-50 часів минулих війн», - йдеться у повідомленні.

Фугасні бомби SC-50 - бомби, вагою 55,5 кг. широко використовувалися німецькими ВПС під час Другої світової війни. В хвіст саме таких боєприпасів вмонтовували спецпристрої, що видавали при падінні гучний свист - для психологічного впливу на супротивника.

Читайте також: На Запоріжжі вміст фенолу у повітрі на третину перевищив норму

Як з’ясували рятувальники, вибухонебезпечний предмет знаходився в кручі поблизу моря, а з часом її підмило водою, тож авіаційна бомба викотилась на берег.

За даними ГУ ДСНС України у Запорізькій області, фахівці-піротехніки знешкодили бомбу в спеціально відведеному місці, з дотриманням техніки безпеки.

Фото: ГУ ДСНС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-