Харківська ДТП: свідок згадала про червону Mazda, що

Харківська ДТП: свідок згадала про червону Mazda, що "крутилася" біля Зайцевої

Укрінформ
У середу, 11 квітня, у Київському районному суді Харкова відбувся допит чотирьох свідків у справі про резонансне ДТП на Сумській, у результаті якого загинуло шестеро людей.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у четвер у прес-службі суду.

"Допитали чотирьох свідків, у тому числі пасажирку Дронова та колишню патрульну Ляну Щербину", - поінформували у суді.

На засіданні були присутні також підозрювані Олена Зайцева та Геннадій Дронов.

Окрім Ірини Рафікової, яка перебувала на момент аварії у Volkswagen Touareg разом із Геннадієм Дроновим, та екс-патрульної, у суді пролунали свідчення перехожої Таїсії Помазан та водія мікроавтобуса Opel Vivaro Євгена Вільховського.

За словами Вільховського, він, як і Дронов, зупинився на червоний сигнал світлофора, але рух обидва почали не чекаючи на зелений, на жовтий. Пізніше Вільховського за це порушення оштрафували. Самого моменту аварії свідок не бачив.

Читайте також: Кривава ДТП у Харкові: суд залишив під вартою Зайцеву і Дронова

Знайома Дронова Рафікова, яка перебувала на передньому пасажирському сидінні автомобіля, розповіла, що перед аварією, піднявши очі від телефону, бачила на світлофорі зелений сигнал. Дронов, за її твердженням, керував автомобілем спокійно, без поспіху і не відволікаючись. У аварії він травмувався - свідок зазначила, що всі руки у нього були у крові. На уточнюючі запитання про швидкість та траєкторію руху авто відповісти не змогла.

Ляна Щербина, яка опинилася на місці ДТП як патрульний поліцейський, розповіла, що обвинувачена Зайцева, яка збила на Lexus 11 осіб, сама підійшла до поліцейських, пред'явила документи, у тому числі і водійське посвідчення. Дівчина плакала і просила допомогти постраждалим, провини своєї не заперечувала. Ознак сп'яніння Щербина не помітила. Стосовно заспокійливих, то поліцейські дозволили Зайцевій їх вжити лише після першої здачі аналізів.

Таїсія Помазан, яка на момент ДТП проходила по пров. Мечникова, розповіла про ще одного можливого свідка події. Вона показала, що, вийшовши з-за повороту, побачила червону Mazda, яка рухалася у одному напрямку із Lexus Зайцевої. Після зіткнення водій Mazda - високий білявий молодий чоловік у шкіряній куртці - вийшов з автомобіля, оглянув місце ДТП, сів за кермо і поїхав.

Наступне засідання відбудеться 17 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, згідно із обвинувальним актом, 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та вул. Мечникова водій автомобіля Volkswagen Touareg виїхав на перехрестя із порушенням правил дорожнього руху і зіткнувся з автомобілем Lexus, який рухався на заборонний сигнал світлофора і з перевищенням дозволеної у населених пунктах швидкості. У результаті зіткнення Lexus виїхав на тротуар, де збив 11 пішоходів, з яких п'ятеро загинули на місці, а ще одна померла від травм у лікарні.

Обвинувальний акт був оголошений 27 лютого у Київському райсуді Харкова. Зараз тривають допити свідків ДТП.

Зайцева та Дронов обвинувачуються у порушенні правил дорожнього руху, яке призвело до загибелі людей.

Наразі термін перебування під арештом обом продовжений до 1 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-