Кривава ДТП у Харкові: суд залишив під вартою Зайцеву і Дронова

Кривава ДТП у Харкові: суд залишив під вартою Зайцеву і Дронова

Укрінформ
Райсуд Харкова продовжив запобіжний захід обом учасникам смертельної ДТП 18 жовтня 2017 року на Сумській.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Суд залишив під вартою без права на заставу учасників смертельної ДТП в центрі міста: Олену Зайцеву, водія автомобіля Lexus, і водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова. Обоє обвинувачуваних залишаться під вартою до 1 червня", - зазначили у суді.

Захист Зайцевої погодився із запобіжним заходом через суспільний резонанс події. Захист Дронова просив замінити тримання під вартою на домашній арешт із браслетом.

На суді дали свідчення троє патрульних поліцейських - свідки обвинувачення, які 18 жовтня 2017 року були серед екіпажів на місці ДТП.

Так, патрульний Олександр Шевчук спілкувався із Зайцевою хвилини дві, не здогадуючись, що вона - учасниця ДТП. Вона попросила бинт, мовляв, порізала палець. Документів він не перевіряв, ознак алкогольного або наркотичного сп'яніння не помітив.

Читайте також: Харківський коп заявив у суді, що Зайцева їздила без документів

Свідки - інспектор поліції Артем Чуприна і його колега Дмитро Яненко - надали однакові свідчення, оскільки вони разом спілкувалися з водієм Volkswagen Touareg Геннадієм Дроновим. Попросили у нього документи, він дав. Начебто він вийшов з водійського місця. Сказав, що їхав на зелений. Нагрудна камера на той момент не працювала: розрядилася. В авто Дронова була пасажирка 45 років, її особу не встановлювали. Займалися охороною місця події.

На наступному засіданні суду 11 квітня будуть допитані інші свідки обвинувачення.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 27 лютого в Київському райсуді Харкова оголошено обвинувальний акт по суті справи про ДТП на Сумській, де загинули п'ятеро оcіб, і ще шестеро госпіталізовані, причому одна постраждала померла в лікарні.

За результатами розслідування обидва фігуранти - Зайцева і Дронов - порушили правила дорожнього руху, що призвело до загибелі людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-