Харківський коп заявив у суді, що Зайцева їздила без документів

Харківський коп заявив у суді, що Зайцева їздила без документів

Укрінформ
Київський райсуд Харкова у ході розгляду справи про ДТП 18 жовтня 2017 року на Сумській допитав двох свідків звинувачення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Підсудні - Олена Зайцева, водій автомобіля "Lexus", і водій "Volkswagen Touareg" Геннадій Дронов - доставлені до суду, сидять на лаві за скляною перегородкою. У залі - потерпілі, рідні загиблих, представники захисту й звинувачення.

Суд першим допитав патрульного поліцейського Євгена Шестова.

Шестов показав, що прибув на місце ДТП і спілкувався з водієм Lexus Оленою Зайцевою. За його словами, вона не могла пояснити обставини ДТП, оскільки знаходилася у шоковому стані. При собі, за його словами, у неї не виявилося ні водійського посвідчення, ні свідоцтва про реєстрацію: сказала, що їх "підвезуть". За словами Шестова, він на той момент не склав протокол на Зайцеву, оскільки був зайнятий: довелося захищати місце ДТП.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: на суд прийшов один свідок обвинувачення

Як прозвучало на суді, при виголошенні вироку факт відсутності у водія Lexus документів, якщо він підтвердиться, буде враховано як порушення правил дорожнього руху. Проте адвокат Зайцевої Юлія Козир заявила, що документи були, "але їх не відразу знайшли".

На суді також допитана свідок Маргарита Дедик. Вона знаходилася неподалік від місця аварії й перебігала дорогу, коли почула сильний удар, крики і побачила збитий світлофор: "Мені залишалося пару кроків на зелений - і спалахнув червоний". Дівчина не може пояснити, яка була швидкість руху авто: "Було темно, я бачила лише фари, що горіли", і вона не чула звуку екстреного гальмування.

Суд оголосив перерву до 4 квітня, всього планують допитати 15 свідків звинувачення.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 27 лютого у Київському райсуді Харкова оголошено звинувачувальний акт за суттю справи про ДТП на Сумській 18 жовтня 2017 року, де на місці загинули 5 осіб і ще шістьох госпіталізовано, причому одна постраждала померла в лікарні. За результатами розслідування обидва фігуранти - Зайцева і Дронов - порушили правила дорожнього руху, що призвело до загибелі людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-