Укравтодор обіцяє відремонтувати трасу Київ - Одеса до 1 травня

Укравтодор обіцяє відремонтувати трасу Київ - Одеса до 1 травня

Укрінформ
До 1 травня на найбільш проблемних ділянках магістралі Київ-Одеса (М-05) буде здійснено ремонт та забезпечено проїзд.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства автомобільних доріг України.

"За дорученням керівника Державного агентства автомобільних доріг України, до 1 травня на найбільш проблемних ділянках дороги М-05 буде здійснено аварійний ремонт та забезпечено проїзд. З третього квітня розпочато виконання робіт з ліквідації аварійної ямковості та деформацій покриття за рахунок коштів на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання", - йдеться у повідомленні.

На сьогодні Укравтодор проводить капітальний та середній ремонт дороги М-05 на ділянках 17 – 36 км, 42 – 58 км, 58 – 87 км здійснюється капітальний ремонт за рахунок кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), також на ділянках 13 – 17 км, 36 – 42 км здійснюється капітальний ремонт за рахунок Державного дорожнього фонду на загальну суму 191,8 млн грн і на ділянці 128 – 143 км виконується поточний середній ремонт на загальну суму 134 млн грн відповідно до постанови Кабінету міністрів від 07.02.2018 № 60.

На ділянці 402 – 409 км завершується капітальний ремонт на суму 24,4 млн грн (наразі визначені підрядні організації, роботи планується розпочати найближчим часом), а на ділянці км 445+432 здійснюється капітальний ремонт мосту через Хаджибейський лиман на суму 200 млн грн (проектно-кошторисна документації перебуває на експертизі, після затвердження будуть проведенні тендерні процедури закупівель, визначено підрядну організацію та розпочато роботи).

У прес-службі зазначили, що потреба в коштах на проведення капітального ремонту на ділянці від Білої Церкви до Одеси становить 16 млрд гривень. Наразі триває активна фаза перемовин із ЄБРР і ЄІБ щодо надання кредиту для проведення капітального ремонту М-05 на ділянці дороги Біла Церква – Умань (87 – 206 км) довжиною 118,6 км.

Читайте також: У Києві активізували роботи з капітального ремонту доріг

Автомобільна дорога державного значення М-05 Київ - Одеса є складовою частиною міжнародного транспортного коридору європейського коридору Е95 Гельсінкі – Київ – Одеса - Димитровград – Алексанруполіс, має загальну довжину 504,6 км і проходить через Київську, Черкаську, Кіровоградську, Миколаївську та Одеську області. Інтенсивність руху на цій дорозі становить від 10 000 до 48 500 автомобілів на добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-