Суд у Харкові над проросійським екс-депутатом перенесли на 12 квітня

Суд у Харкові над проросійським екс-депутатом перенесли на 12 квітня

Укрінформ
Суд в Харкові у справі проросійського екс-депутата Харківської міськради Андрія Лесика перенесли на 12 квітня через неявку потерпілих.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Лесик, який перебуває під домашнім арештом, з ранку з’явився на підготовче засідання в рамках відкритої проти нього нової справи за фактом спротиву співробітникам СБУ. Натомість двоє потерпілих-співробітників СБУ на засідання не з’явилися", - сказав Тихоненков.

За його словами, чергове засідання суду призначено на 12 квітня.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 20 березня колегія суддів під головуванням Вікторії Яковлевої відправила Андрія Лесика, підозрюваного у спротиві співробітникам СБУ та спричиненні їм легких тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 342 і ч. 2 ст. 345 КК України), під цілодобовий домашній арешт з носінням засобу електронного контролю до 4 травня.

Читайте також: На проросійського екс-депутата в Харкові завели вже другу справу

Конфлікт стався в обласній лікарні 8 грудня 2017 року, коли силовики намагалися вручити Лесику клопотання про обрання запобіжного заходу у справі про сепаратизм. 15 грудня 2017 року екс-депутата Харківської міськради Лесика затримали співробітники СБУ і поліції на території Луганської області, де він, за його словами, лікувався. Його взято під варту як підозрюваного за ч.2 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Бувши депутатом Харківської міськради, Лесик закликав до зміни кордонів держави, а також, зокрема, в Одесі - до блокування транспортних розв'язок з метою перешкоджання пересуванню містом військових і поліції та проведення незаконного референдуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-