На проросійського екс-депутата в Харкові завели вже другу справу

На проросійського екс-депутата в Харкові завели вже другу справу

Укрінформ
Проросійському екс-депутатові Харківської міськради Андрію Лесику, звільненому 1 березня з-під варти Київським райсудом Харкова, пред'явили підозру в опорі співробітникам СБУ і спричиненні їм легких тілесних ушкоджень.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Лесику вручено підозру в скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 342 і ч. 2 ст. 345 КК України, тобто, в опорі співробітникам правоохоронного органу і спричиненні їм легких тілесних ушкоджень", - зазначила Дубовик.

В той же час, Лесик виставив у Facebook документ, в якому слідчий просить Дзержинський райсуд Харкова обрати йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Як випливає з документа, справа стосується інциденту 8 грудня 2017 року, коли співробітники СБУ прийшли до підозрюваного в сепаратизмі  Лесика в лікарню, щоб передати клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Лесик відмовився приймати клопотання. Між ним і співробітниками СБУ стався конфлікт.

Читайте також: У Харкові суд звільнив проросійського екс-депутата з-під варти

В той же час, як Лесик розповів журналістам, він дійсно перешкоджав врученню клопотання 8 грудня, але, за його словами, силу до нього застосували співробітники СБУ, про що він тоді ж подав заяву до поліції.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 1 березня Київський райсуд Харкова звільнив з-під варти проросійського екс-депутата Харківської міськради Андрія Лесика.

15 грудня екс-депутат Харківської міськради Лесик затриманий співробітниками СБУ і поліції на території Луганської області, де він, за його словами, лікувався.

За даними попереднього розслідування по лінії СБУ, будучи депутатом, Лесик закликав до зміни кордонів держави, а також, зокрема, в Одесі, - блокувати транспортні розв'язки з метою перешкоди пересуванню по місту військових і поліції і провести незаконний референдум.

Оскільки підозрюваний переховувався від слідства, його оголосили в розшук.

Лесик був депутатом Харківської міськради з 2010-го по 2015 рік, входив у фракцію партії "Сильна Україна", потім - фракцію "Українського вибору". Пізніше увійшов до фракції "Відродження". Він неодноразово демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі. На святкуванні 9 травня в 2016 році Лесик прийшов на меморіал Слави в харківському Лісопарку з георгіївською стрічкою, чим спровокував зіткнення з проукраїнськими активістами.

17 травня 2016 року депутати Харківської міськради позбавили Лесика депутатського мандату за "дії всупереч позиції партії, дешевий популізм і самопіар". 26 грудня Дзержинський райсуд Харкова відмовився скасовувати рішення міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-