Керівників ОТГ треба навчати використовувати ресурси для розвитку громад

Керівників ОТГ треба навчати використовувати ресурси для розвитку громад

Децентралізація
Укрінформ
Керівників ОТГ треба навчати використовувати ресурси для сталого розвитку громад, вважає директор Програми «U-LEAD з Європою».

На цьому етапі реформи децентралізації найважливішим завданням української влади та партнерських організацій є усвідомлення керівниками об’єднаних громад важливості використання отриманих ОТГ ресурсів для сталого розвитку та підвищення компетенцій місцевих управлінців.

Про це у четвер у Вінниці під час розширеної урядової наради з питань децентралізації та сталого регіонального розвитку повідомив Укрінформу директор Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ Бастіан Файгель.

«Ми підтримуємо цю подію, тому що це прекрасна платформа для всіх ключових стейкхолдерів обговорити те, як процес децентралізації піде зараз. І головне, що ми маємо винести з цієї наради - що важливі не тільки трансферти на місцевий рівень, не самі гроші, а те, як їх використовують і як на базі цих трансфертів будується майбутнє для сталого розвитку територій і використання можливостей, які відкриваються в рамках цієї реформи», - повідомив Файгель.

За його словами, заохочувальна система, яка наразі вибудувана для об’єднаних громад, що створюються, насамперед покликана зробити так, аби люди відчули переваги цієї реформи.

«Вона, власне, для цього й була задумана, і я дуже радий, що й ті, хто бере участь у цій нараді, почали розуміти її першочергове призначення. Вона була створена для того, аби прихилити людей на бік цієї реформи», - вважає керівник Програми «U-LEAD з Європою».

Що ж стосується викликів, які наразі постають перед ОТГ, то найбільшим є набуття нових компетенцій їхніх управлінців.

Читайте також: Громади отримали позитивний меседж від Президента і Прем'єра

«Ми хочемо бачити всю країну покритою об’єднаними територіальними громадами, і це в свою чергу породжує нові виклики – потрібно дуже підвищувати компетенцію великої кількості людей на місцевому рівні, аби вони могли з цим впоратися і керувати цими територіями. І це є покликанням Програми «U-LEAD з Європою», щоб для широкого загалу робити тренінги, навчити велику кількість людей займатися впровадженням реформи децентралізації на місцях і створювати такі умови, за яких би вони зростали і будували систему управління об’єднаних територіальних громад», - зауважив Файгель.

Він висловив сподівання, що процес об’єднання громад незабаром завершиться, і наступним етапом стане навчання тих, хто прийшов до влади в ОТГ, користуватися отриманими фондами і можливостями і на їх базі створювати нову якість життя українців, адже ця реформа стосується кожного з них.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-