На дороги у Закарпатті планують витратити не менше 4 мільярдів

На дороги у Закарпатті планують витратити не менше 4 мільярдів

Укрінформ
У 2018 році на потреби Закарпатської області має бути спрямовано не менше 4 млрд гривень. Пріоритетним для області є ремонт дороги Київ-Чоп.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час робочої поїздки до Закарпатської області, інформує прес-служба відомства.

«Наразі ремонт дороги Київ-Чоп є пріоритетним для Закарпатської області. Цього року буде спрямовано понад 430 млн гривень на її відновлення. Також на виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах місцевого значення та комунальної власності буде спрямовано фінансування обсягом 218,7 млн грн. Крім того, Укравтодором погоджено відповідний перелік об’єктів у рамках митного експерименту на фактичну суму коштів, що наразі обліковується на рахунку Закарпатської ОДА, – 100 млн грн. Тобто, цьогоріч ми маємо гарантованого фінансування у розмірі понад 840 млн гривень, що майже на третину більше, ніж минулого року», - підкреслив очільник міністерства.

Під час поїздки Омелян проінспектував стан доріг міжнародного та місцевого значення, а також роботу габаритно-вагового комплексу.

«Субвенція, в першу чергу, має піти на виконання ремонтних робіт за маршрутним принципом - поєднати якісним дорожнім полотном районні центри. Цього року ми розпочнемо ремонтні роботи за угорські кредитні кошти, у квітні буде оголошено відповідний тендер. У рамках кредиту плануються збудувати об’їзну навколо міста Берегове, відремонтувати автошлях Дяково-Берегове-Мукачево», - наголосив міністр під час зустрічі з керівництвом області.

Читайте також: Цьогоріч на регіональний розвиток додатково піде 38 мільярдів - Гройсман

Омелян підкреслив, що 2017 року в Закарпатській області було проведено ремонтних робіт на суму 670 млн гривень.

«Враховуючи, що Закарпатська область межує одразу з чотирма європейськими країнами, має стратегічне значення з точки зору міжнародних транспортних коридорів, а також враховуючи потребу області у відновленні мостів, яких майже 400, то цього фінансування недостатньо. Ми запустили Дорожній фонд, успішно провели децентралізацію Укравтодору, зберегли митний експеримент на цей рік і будемо відстоювати, щоб на потреби області було спрямовано не менше 4 млрд гривень. Тоді і громадяни, і водії відчують значні зміни», - резюмував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-