Голову нещодавно створеної ОТГ на Луганщині впіймали на хабарі

Голову нещодавно створеної ОТГ на Луганщині впіймали на хабарі

Укрінформ
На Луганщині поліцейські затримали голову об'єднаної територіальної громади на хабарі.

Про це з посиланням на Управління захисту економіки в Луганській області повідомила у Facebook начальник відділу комунікації поліції Луганської області Тетяна Погукай.

«Працівники Управління захисту економіки в Луганській області та військової прокуратури Луганського гарнізону викрили посадову особу у хабарництві. Голова об’єднаної територіальної громади вимагав від громадянина 55 тисяч гривень неправомірної вигоди. Зокрема, за проведення земельних робіт щодо демонтажу металевої труби, яка знаходиться на балансі вказаної громади», - написала Погукай.

Вона зазначила, що правоохоронці затримали посадову особу під час одержання частини визначеної ним суми – 15 тисяч гривень. На даний час фігуранту повідомлено про підозру.

Читайте також: Голова сільради намагався дати хабара військовому прокурору Одеського гарнізону

Кримінальне провадження відкрито за ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

За традицією, в таких повідомленнях не називаються персоналії, однак кореспондентові Укрінформу вдалось дізнатись, що йдеться про голову Красноріченської ОТГ в Кремінському районі Луганської області. Людину було обрано на цю посаду 29 жовтня минулого року.

Джерело в одній з громадських організацій, що займаються в області адміністративною реформою, в розмові з кореспондентом висловила здивування, адже затриманий є доволі крупним бізнесменом, зокрема ще донедавна він був власником заводу, і навряд чи його можна було б зацікавити настільки мізерними сумами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-