Чотирьом вбивцям активіста з Тернопільщини дали від 4 до 14 років

Чотирьом вбивцям активіста з Тернопільщини дали від 4 до 14 років

Укрінформ
Від 4-х до 14 років, залежно від участі у злочині, перебуватимуть за гратами організатор та виконавці замовного убивства в 2016 році громадського активіста з Кременця Тернопільської області.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

«Колегія суддів Зборівського районного суду, врахувавши ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та участь у скоєному кожного із 4-х засуджених осіб, призначила їм покарання у виді від 4-х до 14 років позбавлення волі з конфіскацією належного майна. Також із засуджених стягнуть солідарно 2 млн грн заподіяної моральної шкоди на користь дружини потерпілого», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, прокуратурою Тернопільської області здійснювалось процесуальне керівництво та підтримане державне обвинувачення стосовно 4-х осіб, що організували та вчинили вбивство за обтяжуючих обставин кременецького громадського активіста.

Читайте також: Убивцю військовослужбовця засуджено до 11 років ув'язнення

Державним обвинувачем доведено у суді що четверо осіб - жителів Дніпропетровської області вступили у злочинну змову із невстановленою слідством особою та пообіцяли їй з корисливих мотивів, за винагороду, вчинити вбивство громадського активіста з Кременця.

Також повідомляється, що виконавці та організатор злочину кілька днів стежили за потерпілим та його місцем проживання, а увечері 26 травня 2016 року здійснили напад на чоловіка. Вони нанесли йому численні удари палицями, після чого втекли з місця події. Потерпілий помер у лікарні від заподіяних тілесних ушкоджень наступного дня.

Згодом усіх виконавців та організатора злочину затримали правоохоронці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-