На Харківщині до кінця року мають реформувати 32 видання

На Харківщині до кінця року мають реформувати 32 видання

Укрінформ
У Харківської області понад три десятки державних і комунальних ЗМІ мають встигнути реформуватися до кінця поточного року. 

Про це йшлося під час зустрічі голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка з головою Харківської обласної організації НСЖУ Олександром Голубом, повідомляє прес-служба комітету.

Як зазначалося, до кінця 2018 року у Харківській області мають реформуватися 32 видання. Станом на 2 квітня реформовано 11 ЗМІ, 7 з яких є учасниками першого етапу реформування. Як і в інших регіонах, причиною зволікання з реформою нерідко стає перешкоджання засновниками комунальних ЗМІ та редакцій. Місцева влада зволікає із ухваленням відповідних рішень, що призводить до порушення прав трудових колективів. Водночас і самі редакції  затягують із поданням документів на перереєстрацію. 

"Чогось очікувати, сподіваючись на відтермінування реформи, вже немає часу. Відповідно до вимог статті 11 Закону України "Про реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ" неподання засновником друкованого ЗМІ у строк до 31 грудня 2018 року Міністерству юстиції України заяви про перереєстрацію є підставою для визнання свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ недійсним. Отже, ті редакції, що не встигнуть реформуватися у терміни, визначені законом, ризикують втратити право на друк", - зазначив Наливайко.  

Читайте також: На сьогодні реформовано тільки 187 друкованих ЗМІ - Наливайко

Загалом в Україні до кінця 2018 року мають реформуватися 730 комунальних та державних ЗМІ. Станом на 2 квітня закінчили процес реформування 183 з них. Це 173 комунальних і 10 державних ЗМІ.

Зустріч відбулася під час робочої поїздки голови Держкомтелерадіо до Харківської області з метою ознайомитися зі станом реформування в ній державних і комунальних ЗМІ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-