Чернігівчани заробляли на постачанні дівчат для секс-експлуатації в Емірати

Чернігівчани заробляли на постачанні дівчат для секс-експлуатації в Емірати

Укрінформ
У Чернігові поліція разом з прикордонниками викрила двох мешканців обласного центру, які підозрюються у вербуванні та переправленні за кордон для надання секс-послуг українських дівчат.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Чернігівської області. 

"Відділом боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, поліції Чернігівщини разом з оперативним відділом Чернігівського прикордонного загону задокументована група осіб, яка протягом року вербувала і переправляла до Об’єднаних Арабських Еміратів українських дівчат для їх подальшої сексуальної експлуатації", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у поліції, до складу злочинної групи входили двоє чернігівців та приймаюча сторона – громадянка ОАЕ. За кожну переправлену дівчину чернігівцям переказували з Еміратів 1 тис. доларів США. Дівчатам обіцяли велику платню, безкоштовно оформлювали документи, надавали квитки та житло, з тим щоб пізніше вирахувати ці гроші з "зарплати" дівчат.

Читайте також: Працюй легально: Україна та Польща запускають кампанію для заробітчан

В Арабських Еміратах дівчат вивозили до нічних клубів, де їх пропонували клієнтам розважальних закладів.

Наразі поліцією разом з оперативним відділом Чернігівського прикордонного загону встановлені четверо потерпілих, двох з яких зняли з літака в аеропорту «Жуляни» під час спроби перетину державного кордону.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) - караються позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-