У Херсоні обговорили питання стажування та працевлаштування молоді в ОТГ

У Херсоні обговорили питання стажування та працевлаштування молоді в ОТГ

Децентралізація
Укрінформ
Як забезпечити місцеві об'єднані тергромади Херсонщини молодими кадрами? Які створити умови, щоб молодь поверталася додому після отримання вищої освіти?

Про це йшлося на засіданні "круглого столу" на тему: "Перспективи стажування та працевлаштування молоді в громадах", що відбулося у вівторок в Херсонському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 У заході взяли участь представники ОТГ регіону, обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, обласного центру зайнятості, викладачі та студенти херсонських ВИШів. 

"При підготовці "круглого столу" я розмовляла з головами громад. Вони говорили про те, що молодь не зацікавлена залишатися в сільській місцевості, а молоді люди, які вступають до університету, не хочуть повертатися. Їх не заохочує навіть безкоштовна вища освіта, після якої їм треба працевлаштуватися в ОТГ: вони на даний момент відмовляються від цього", - заявила у виступі на засіданні його модератор, експерт з комунікацій Херсонського ЦРМС Анастасія Супрун. 

З цього приводу директор Херсонського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Сергій Білорусов зазначив, що на сьогодні актуальним є питання виховання у молоді патріотичності. "Для того, щоб працювати, наприклад, у сільській місцевості, люди мають бути патріотами свого села, селища, міста та країни в цілому", - сказав Білорусов. 

У виступах на засіданні "круглого столу" також зазначалось, що у належному стажуванні студентів в ОТГ, а потім - і в працевлаштуванні там молодих спеціалістів необхідна зацікавленість обох сторін - як самих студентів, ще під час проходження стажування в ОТГ, так і безпосередньо територіальної громади, її керівництва. Необхідно укладати договори, які б унормували практику стажування студентів в ОТГ. Студенти і молоді спеціалісти мають отримувати там необхідний досвід роботи, поступово адаптовуватися до неї, мати можливість реалізовувати в ОТГ свої проекти. Треба пропонувати молодим спеціалістам подальшу перспективу їх роботи в громаді, показувати реальну спроможність громади підтримати цих молодих людей. 

Читайте також: На Житомирщині землевпорядники ОТГ обмінюються успішним досвідом

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки. 

Фото Херсонський ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-