Українських бійців у Яворові підготували за програмою JMTGU

Українських бійців у Яворові підготували за програмою JMTGU

Фото
Укрінформ
У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ (Яворівський полігон) на Львівщині завершено цикл підготовки чергового підрозділу Збройних cил України.

Про це повідомляє у Facebook Генеральний штаб ЗСУ. 

"Впродовж 55 днів батальйонна тактична група однієї з механізованих бригад Збройних cил України проходила інтенсивний курс вишколу за програмою "Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна" (JMTGU), участь у якій, окрім українських військових інструкторів, також беруть військові фахівці зі США, Канади, Литовської Республіки, Польщі, Великої Британії та Данії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в рамках цієї програми вперше відбулось навчання українського підрозділу у форматі батальйонної тактичної групи. Зокрема, до механізованих взводів додались також танковий, артилерійські, протиповітряний підрозділи тощо. Втім, сам алгоритм вишколу суттєвих змін не зазнав - українські та іноземні інструктори здійснили підготовку в декілька етапів, від злагодження відділень й взводів до проведення ротних й батальйонних тактичних навчань, зазначили в Генштабі.

"Саме в ході підсумкового батальйонного тактичного навчання українські воїни повинні були продемонструвати своїм наставникам не лише злагодженість та навченість підрозділів, але й здатність виконувати покладені на них завдання за стандартами НАТО. До слова, в межах підготовки інтенсивне навчання пройшов також і штаб батальйонної тактичної групи, штатно-організаційно структура якого чи не вперше була побудована у відповідності до вимог Північноатлантичного альянсу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні побудують табірні містечка для військових за стандартами провідних країн

Практичні дії українського підрозділу оцінювались за результатами виконання ним цілого комплексу завдань на єдиному тактичному тлі із застосуванням штатного озброєння та військової техніки, а також сучасних засобів навчання, до прикладу, лазерних систем імітації бойової стрільби MILES. Окрім того, задля відтворення реалістичності та наближення умов проведення тактичного навчання до умов, наближених до бойових, батальйонній тактичний групі протистояв майже справжній супротивник - спеціально навчений та укомплектований необхідними засобами підрозділ позначення дій противника, який є штатним у складі Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

В ході підсумкового батальйонного тактичного навчання висококваліфіковані іноземні та українські інструктори оцінювали дії батальйонної тактичної групи в умовах наступального й оборонного боїв, стабілізаційних дій, а також виконання специфічних завдань, що притаманні сучасним збройним конфліктам.

Іноземні інструктори підготували на Яворівському полігоні черговий підрозділ української армії / Фото: asv.gov.ua

Під час урочистої церемонії завершення підготовки заступник командира JMTG-U підполковник ЗС США Вільям Мерфі підсумував результати пройденого вишколу та охарактеризував український підрозділ як готовий до виконання покладених на нього завдань за призначенням.

За даними Генштабу, після незначної перерви для проходження курсу підготовки в рамках "Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна" (JMTG-U), до Міжнародного центру миротворчості та безпеки прибуде черговий підрозділ української армії. Цього разу це будуть військовослужбовці однієї з бригад Десантно-штурмових військ ЗС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-