У Вінниці підготують 500 гранувальників алмазів для ізраїльської компанії

У Вінниці підготують 500 гранувальників алмазів для ізраїльської компанії

Укрінформ
Вінницький Центр професійно-технічної освіти №1 підготує для ізраїльської компанії COL CUTTING 500 гранувальників алмазів, перших 50 - вже у наступному навчальному році.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор Державного навчального закладу «Центр професійно-технічної освіти №1 м. Вінниці» Валерій Дяків.

«Наразі у Вінницю зайшов новий інвестор – ізраїльська алмазовидобувна корпорація, яка має свої виробничі потужності у кількох країнах світу. Вони планують створити у місті потужний центр гранування алмазів і їм потрібні спеціалісти, відтак, підписали з нами договір про соціальне партнерство і договір на підготовку виробничих кадрів. Хочуть, аби ми підготували щонайменше 500 фахівців», - повідомив Дяків.

За його словами, вже у червні навчальний заклад розпочне набір перших двох груп майбутніх гранувальників алмазів. На річний курс навчання приймуть 50 повнолітніх осіб з базовою середньою освітою.

Читайте також: Німці планують виробляти меблі на Львівщині та створити 1000 робочих місць

Навчатимуться вони за дуальною системою професійної освіти. Теоретичну частину учні вивчатимуть у центрі профтехосвіти, який має ліцензію на підготовку гранувальників, а практичні навички здобуватимуть безпосередньо на виробництві компанії-замовника. Після здобуття фаху випускники навчального закладу зможуть працювати як в Україні, так і на закордонних підприємствах корпорації. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-