На Луганщині навчали розробляти стратегію розвитку громади

На Луганщині навчали розробляти стратегію розвитку громади

Децентралізація
Укрінформ
У селищі Біловодськ Луганської області пройшла робоча нарада з активом місцевої об’єднаної територіальної громади, де обговорювалися питання розробки стратегії розвитку.

Захід проводили фахівці Луганського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми провели робочу нараду з активом Біловодської ОТГ, які попросили підтримки в розробці стратегії розвитку громади. Розглядали також підготовку проектів у рамках закону про співробітництво територіальних громад, який у Луганській області практично не реалізується. На жаль, поки що немає повного розуміння того, що найкращий спосіб посилювати нові громади фінансово – це реалізовувати проекти у співробітництві з іншими громадами», - зазначив у коментарі кореспонденту директор Луганського ЦРМС Ігор Агібалов.

Він підкреслив, що міжмуніципальне співробітництво несе чималу вигоду для всіх його сторін і відкриває дорогу для додаткового фінансування із зовнішніх джерел. Нині, зокрема, йшлося про проекти в сфері охорони здоров’я і дорожнього будівництва. 

“Вони, гадаю, виявляться найбільш життєздатними”, - уточнив Агібалов.

Читайте також: Представники вінницьких ОТГ навчалися ефективній комунікації

Він нагадав, що в Україні є приклади укладення подібних договорів. На сьогодні лідером у цій царині є Полтавська область; вдало робота йде в Івано-Франківській та Волинській областях. 

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Фото: Михайло Бублик

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-