Львівська міськрада підтримала ідею щодо відмови від маршруток

Львівська міськрада підтримала ідею щодо відмови від маршруток

Укрінформ
Депутати Львівської міської ради підтримали на сесії петицію щодо відмови у Львові від маршруток та переходу на електротранспорт і зручні автобуси.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі міської ради.

«На сесії міської ради 22 березня прийнято ухвалу «Про підтримку електронної петиції «Вимагаємо відмовитись від маршруток та перейти на електротранспорт і зручні автобуси!». Ухвалу проголосували із зауваженнями щодо терміну реалізації повної відмови міста від маршрутних таксі з подальшим переходом на тролейбуси, електроавтобуси та автобуси з більшою пасажиромісткістю, які курсуватимуть за чітко визначеним графіком – дворічний термін реалізації петиції запропоновано замінити на п’ятирічний», - зазначили у прес-службі.

За словами депутата Юрія Кужелюка, Львову час переходити до цивілізованої мережі автобусів і цивілізованого вирішення угод із перевізниками.

Депутати доручили виконавчому органу міської ради, визначеному міським головою, підготувати дорожню карту щодо вирішення питань, порушених в електронній петиції.

Читайте також: Монетизація пільг: за живі гроші, але дозовано

Як повідомлялось, 21 січня на порталі e-dem.in.ua було зареєстровано електронну петицію «Вимагаємо відмовитись від маршруток та перейти на електротранспорт і зручні автобуси!». Її автором виступила Анна Меленчук.

Ця петиція лише за 9 днів набрала понад 600 голосів із 500 необхідних.

У ній міститься пропозиція розробити дворічний план повної відмови міста від маршруток з подальшим переходом на електротранспорт та великогабаритні автобуси, які курсуватимуть за чітко визначеним графіком. Автор також наголошує на необхідності забезпечити весь громадський транспорт пандусами та спеціально обладнаними місцями для людей з інвалідністю, а також встановити на зупинках електронні табло з часом прибуття транспорту.

За процедурою, після набрання необхідної кількості голосів петицію мають підтримати спочатку депутати профільної інженерної комісії, а потім сесія міськради.

13 березня транспортна депутатська комісія Львівської міськради підтримала петицію про повну відмову від маршруток, але запропонувала розтермінувати перехід на електротранспорт і великі автобуси на п’ять років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-