Голова сільради не хоче зносити пам'ятник Кірову - немає таблички

Голова сільради не хоче зносити пам'ятник Кірову - немає таблички

Укрінформ
Голова Заводівської сільради Березівського району Одеської області Максим Кутовий відмовляється демонтувати пам'ятник Кірову - одному з вождів тоталітарного режиму.

Про це він сказав у коментарі кореспонденту Укрінформу.

"Я прибув до Заводівки й очолив сільраду менше року тому. Не знаю, кому поставлений пам'ятник поряд з будинком культури - Кірову чи комусь іншому. Бо на ньому нема таблички. Тому й не будемо його зносити", - сказав Кутовий, пояснюючи причини своєї відмови виконувати закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Водночас Кутовий не став заперечувати, що керівництво Березівського району вже звертало увагу на ігнорування вимог закону, що передбачає знесення символів тоталітарного режиму.

"Однак мені не показали документів, що це саме пам'ятник Кірову. Я знаю лише, що місцеві жителі колись працювали у колгоспі ім. Кірова. І також знаю свої права й повноваження", - додав сільський голова.

Читайте також: В’ятрович каже, що в Україні декомунізація фактично завершена

Як повідомлялося, торік так само намагався блокувати знесення останніх пам'ятників вождям тоталітарного режиму Леніну і Калініну у Болградському районі Кубейський селищний голова. При цьому колишній партфункціонер КПРС посилався на нестачу коштів для проведення демонтажних робіт.

Фото: Олександр Рудоманов, lb.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-