Суд надів на проросійського екс-депутата Лесика

Суд надів на проросійського екс-депутата Лесика "браслет"

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області відправив проросійського екс-депутата Харківської міськради Андрія Лесика, підозрюваного в опорі співробітникам СБУ, під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар суду Євгенія Бондаренко.

"Колегія суддів під головуванням Вікторії Яковлевої відправила Андрія Лесика, підозрюваного у чиненні опору співробітникам СБУ і заподіянні їм легких тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 342 і ч. 2 ст. 345 КК України), під цілодобовий домашній арешт з носінням засобу електронного контролю до 4 травня", - зазначила Бондаренко.

Читайте також: Суд у Харкові відпустив проросійського екс-депутата на поруки

Як повідомляв раніше Укрінформ, з 15 грудня 2017 року Андрій Лесик знаходився під вартою як підозрюваний у справі про посягання на територіальну цілісність і недоторканість України за публікацію в Facebook.

1 березня прокуратура передала справу про сепаратизм до суду і просила продовжити запобіжний захід Лесику, але суд повернув обвинувальний акт прокуратурі і звільнив підозрюваного з-під варти.

5 березня Лесику пред'явили нову підозру — за фактом чинення опору співробітникам СБУ. Конфлікт стався в обласній лікарні 8 грудня 2017 року, коли силовики спробували в палаті вручити Лесику клопотання про обрання запобіжного заходу у справі про сепаратизм. Прокуратура зажадала арешту Лесика.

7 березня Дзержинський райсуд Харкова відмовив прокуророві в обранні запобіжного заходу у вигляді арешту без права на заставу для Лесика і звільнив його на поруки народного депутата України від Опоблоку Василя Німченка.

15 грудня 2017 року екс-депутата Харківської міськради Андрія Лесика затримано співробітниками СБУ і поліції на території Луганської області, де він, за його словами, лікувався, як підозрюваного за ч.2 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України). Будучи депутатом Харківської міськради, Лесик закликав до зміни кордонів держави, а також, зокрема, в Одесі - до блокування транспортних розв'язок з метою перешкоджання пересування по місту військових і поліції та проведенню незаконного референдуму.

Лесик був депутатом Харківської міськради з 2010-го по 2015 рік, входив до фракції партії "Сильна Україна", потім - фракції "Український вибір" Віктора Медведчука. Пізніше увійшов до фракції "Відродження", також очолював харківське відділення "Українського вибору".

Під час святкування 9 травня у 2016 році Лесик прийшов до меморіалу Слави в Харкові з георгіївською стрічечкою, чим спровокував зіткнення з патріотично налаштованими активістами.

17 травня 2016 року депутати Харківської міськради позбавили Лесика депутатського мандату за "дії всупереч позиції партії, дешевий популізм та самопіар". 26 грудня Дзержинський райсуд Харкова відмовився відмінити рішення міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-