Суд у Харкові відпустив проросійського екс-депутата на поруки

Суд у Харкові відпустив проросійського екс-депутата на поруки

Укрінформ
Дзержинський райсуд Харкова звільнив екс-депутата Харківської міськради Андрія Лесика, відомого своєю проросійською позицією, на поруки народного депутата України.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Дзержинський райсуд відмовив прокурору в обранні арешту як запобіжного заходу для Лесика,  якого звинувачують в опорі співробітникам правоохоронних органів і заподіянні ним легких тілесних ушкоджень, і відпустив його на поруки, задовольнивши тим самим подане раніше клопотання народного депутата (Опоблок) Василя Німченка, який був присутнім на суді", - відзначив Тихоненков.

Читайте також: На проросійського екс-депутата в Харкові завели вже другу справу

Як повідомляв раніше Укрінформ, 5 березня проросійському екс-депутату Харківської міськради Андрію Лесику пред'явили підозру в опорі співробітникам СБУ і завданні ним легких тілесних ушкоджень. 

За даними попереднього розслідування, будучи депутатом, Лесик закликав до зміни кордонів держави, а також до блокування транспортних розв'язок з метою перешкоджання пересуванню військових і поліції. Оскільки підозрюваний переховується від слідства, його оголосили в розшук.

Лесик був депутатом Харківської міськради з 2010-го по 2015 рік. Він неодноразово демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі. На святкуванні 9 Травня в 2016 році Лесик прийшов на меморіал Слави в харківському Лісопарку з георгіївською стрічечкою, чим спровокував зіткнення з проукраїнськими активістами. 17 травня 2016 року депутати Харківської міськради позбавили Лесика депутатського мандату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-