Торік найпрозорішими містами визнали Суми, Львів, Вінницю, Бахмут і Маріуполь

Торік найпрозорішими містами визнали Суми, Львів, Вінницю, Бахмут і Маріуполь

Рейтинг
Укрінформ
Суми, Львів, Вінниця, Бахмут і Маріуполь увійшли до п'ятірки лідерів найбільш прозорих міст України за результатами роботи в 2017 році.

Про це розповів експерт з економічних питань Міжнародного центру перспективних досліджень під час презентації рейтингу «Прозорість 50 найбільших міст України: 2017» Єгор Киян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо п'ятірки лідерів за прозорістю - у нас на першому місті Суми, потім ідуть Львів, Вінниця, Бахмут та Маріуполь», - сказав він, додавши, що Суми займають перше місце в рейтингу прозорості вже другий рік поспіль.

Крім того, експерт зауважив, що до першого десятка найпрозоріших українських міст увійшли також Бердянськ, Луцьк, Чернігів, Миколаїв та Тернопіль. 

Водночас у рейтингу зазначається, що найменш прозорими у 2017 році визнано Ізмаїл, Костянтинівку, Новомосковськ, Павлоград та Херсон. Киян пояснив, що формування рейтингу прозорості 50 найбільших муніципалітетів в Україні грунтується на даних, отриманих із відповідей на опитувальник, який був направлений до 50 міських рад; відповіді на запити на інформацію, які були направлені в міськради неофіційно, так звані запити таємного клієнта; та інформацією у відкритому доступі на офіційних сайтах міськрад. 

Експерт також уточнив, що дослідження здійснювалося у таких основних сферах: інформаційна політика; розпорядження майном територіальної громади; землекористування та будівельна політика; державні закупівлі; складання бюджету; адміністративні, комунальні та соціальні послуги; професійна етика та конфлікти; кадрова політика й участь громадян.

У цілому, наголосив експерт, у 2017 році загальний середній показник прозорості по містах покращився з 42,8 відсотка у 2016 році до 51,3 відсотка торік.

Читайте також: Україна опинилася на 138-му місці зі 156 країн за рівнем щастя

Водночас він уточнив, що рейтинг було складено в рамках проекту, реалізованого спільно з Інститутом економічних і соціальних форм у Словаччині (INEKO), Міжнародним центром політичних досліджень. 

Водночас на презентації було оприлюднено рейтинг фінансового здоров'я міст України, згідно з яким «найздоровішим» виявилося міста Одеса, Рівне, Полтава, Вінниця та Дніпро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-