СБУ не дала розігнати в Інтернеті чергову фейкову республіку

СБУ не дала розігнати в Інтернеті чергову фейкову республіку

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України заблокували нові спроби кремлівських пропагандистів популяризувати в Інтернеті так звану «Житомирську народну республіку».

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що для створення необхідної «картинки» зловмисники використали реальні персональні дані мешканців Житомирщини, від імені яких зареєстрували фейкові акаунти. Через них вони дистанційно адміністрували сторінки та наповнювали їх антиукраїнською інформацією. Правоохоронці, зокрема, задокументували, що російські пропагандисти використали особисту інформацію та світлини мешканки одного з райцентрів області для створення спільноти так званої «Житомирської народної республіки». Цей ресурс також використовувався для поширення проросійської пропаганди, підтримки та популяризації терористичних організацій «Д/ЛНР». Жінка навіть не підозрювала про свою «причетність» до створення антиукраїнської сторінки», - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ також встановили, що більшість облікових записів, з яких підтримували «лайками» антиукраїнські пости, мають явні ознаки «інтернет-ботів», лише деякі з них належать реальним користувачам соцмережі.

Читайте також: Росія бере на озброєння нові прийоми дезінформації - МІП

Служба у межах чинного законодавства вжила необхідних заходів для блокування Інтернет-спільноти фейкової «ЖНР» та припинення її інформаційного наповнення.

Служба продовжує реалізовувати комплекс заходів із протидії інформаційній агресії спецслужб РФ на шкоду інтересам України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-