У Вінниці спалили опудало Путіна

У Вінниці спалили опудало Путіна

Фото
Укрінформ
У Вінниці в неділю журналісти, студенти та громадські активісти на знак протесту проти нелегітимних виборів російського президента в окупованому Криму спалили опудало Путіна.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив голова ГО «Спільнота «Журналістський Майдан» Ігор Заіковатий.

«Сьогоднішня акція - це бойкот виборів окупанта, вона орієнтована на кримчан. Ми хочемо нагадати їм, що вони є громадяни України, що це не їхній вибір, і вони - не натовп, щоб йти і підтримувати окупантів. Ми нагадуємо, що вони є громадянами України, що ці вибори незаконні, що їх не повинна визнавати жодна демократична країна. Це акція протесту проти виборів окупанта на території України, у Криму. А оскільки весна починається з очищення, зокрема, через вогонь, ми вважаємо, що якщо вже щось палити, то опудало Путіна", - зазначив Заіковатий.

У Вінниці спалили опудало Володимира Путіна / Фото: Лапін Олександр, Укрінформ

Читайте також: У Харкові до російського консульства принесли труну з “Путіним”

Акція відбулася на Європейській площі, де зібралися громадські активісти, викладачі та студенти місцевих вишів, серед яких – навіть вихідці з Сирії. Вони принесли гасла «Ботоксний карлик з бомбою – загроза людству», «Росія – тюрма народів» та «Кат народів. Путіна чекає шизофренія як Сталіна». Учасники зібрання закликали жителів Криму не брати участь у виборах російського президента на окупованій території України, які не визнають провідні держави

На завершення акції її учасники на знак протесту проти самоправства країни-агресора та її очільника на  українській території спалили картонне опудало Володимира Путіна, зодягнене в бутафорську каску та з іграшковою зброєю в руках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-