У Варшаві вважають, що замовник вибуху на Меморіалі орлят - Росія

У Варшаві вважають, що замовник вибуху на Меморіалі орлят - Росія

Укрінформ
Виконавцем акту вандалізму поблизу меморіалу “Львівські орлята” на Личаківському цвинтарі у Львові можуть бути особи різної національності, але замовник один - Росія.

Про це заявив у середу віце-маршалок Сейму, голова фракції правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS) в Сеймі Ришард Терлецький у коментарі власному кореспондентові Укрінформу у кулуарах форуму “Європа-Україна” у польському Ряшеві.

“Навіть якщо це скоєно руками українців, поляків чи угорців, адже зовсім нещодавно ми мали зовсім незрозумілий польсько-угорський інцидент в Україні (участь польських націоналістів у підпалі офісу угорської меншини в Ужгороді — ред.), який не мав жодного сенсу, то незважаючи на те, хто був виконавцем, відомо, хто був замовником — Росія. Ми повинні це усвідомлювати і робити усе можливе, аби таких інцидентів не було”,- заявив Терлецький.

На його думку, аби протидіяти намаганням із зовні погіршити двосторонні відносини, Польща та Україна мають прагнути до розв'язання історичних спорів, а також звертати увагу своїх силових структур на необхідність запобігання таким провокаціям, яких може ставати дедалі більше.

“Ми сподіваємося, що українська влада зможе ефективно протидіяти такого роду інцидентам”, - наголосив віце-маршалок Сейму.

Читайте також: Садовий: Вибух біля Меморіалу орлят - спланована провокація

За його словами, обидві країни також мають зосереджувати увагу на позитивних аспектах розвитку - економічній, туристичній співпраці, підтримці України на міжнародній арені заради подальшого наближення Києва до європейських структур.

Як повідомляв Укрінформ, 13 березня близько десятої вечора невстановлена особа закинула на клумбу на Личаківському цвинтарі, неподалік польського поховання - меморіалу “Львівські орлята”, предмет, що вибухнув, імовірно - гранату РГД-5. Постраждалих немає, споруди меморіалу пошкоджень не зазнали. Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-