На Донбасі понад 600 батьків притягнули до відповідальності за виховання своїх чад

На Донбасі понад 600 батьків притягнули до відповідальності за виховання своїх чад

Укрінформ
У Донецькій області з початку року за неналежне виховання дітей більше 600 батьків правоохоронцями було притягнуто до відповідальності.

Про це повідомили в Слов'янському відділу поліції.

«З початку року співробітниками ювенальної превенції Донеччини вже перевірено 460 сімей категорії СЖО (скрутні життєві обставини). За статтею 184 (Неналежне виконання батьками або особами, що їх заміняють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення складено 608 матеріалів», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що поліцейські разом зі службою у справах дітей були вимушені забрати та помістити до медзакладів та спеціальних установ 19 неповнолітніх.

Читайте також: Поліція Каліфорнії заарештувала батьків, які кілька років тримали дітей у коробці

Всього на сьогоднішній день у поліцейських обліках перебувають 708 проблемних сімей, в яких виховуються 1559 дітей. Постійними гостями в цих родинах є правоохоронці та представники місцевої та районної влади.

Так, у Слов’янську за проханням бабусі хлопчика поліцейські взяли під нагляд родину, де батьки самоусунулися від виконання своїх обов’язків. Старенька повідомила, що і батько, і матір пиячать, а син наданий сам собі.

А в Краматорську через пристрасть дорослих до алкоголю двоє братів 10 та 8 років спали на санчатах серед бродячих собак. Старша (16-річна) донька залишилась з бабусею, інші члени родини переїхали до покинутої квартири нежилого будинку. Дітей було прийнято рішення вилучити. Батькам надано термін для виправлення ситуації, аби через певний час малеча могла повернутися до них і зростати у нормальних умовах серед турботи.

Читайте також: Лікарів навчатимуть розпізнавати ознаки насильства у дітей

А майже через тиждень у тому ж Краматорську поліцейські та представники соціальних служб знову були змушені застосувати крайні заходи до ще двох сімей. Під час рейду було виявлено серйозні проблеми з приміщенням, в якому жили діти віком від 5 до 17 років – загалом 5 найменших членів родини.

Так, загалом з початку поліція вилучила  з таких родин 19 неповнолітніх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-