Лікарів навчатимуть розпізнавати ознаки насильства у дітей

Лікарів навчатимуть розпізнавати ознаки насильства у дітей

Укрінформ
Українських лікарів навчатимуть розпізнавати ознаки насильства у дітей та підлітків і реагувати на ці випадки. 

Про це під час конференції у рамках проекту “Дитинство без насильства” сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Cупрун, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Протидія насильству над дітьми важлива як для сьогодення, так і для майбутнього нації. Діти, які пережили насильство як "спосіб виховання", отримують травми на все життя, і самі вчаться в майбутньому ставитися погано до своїх дітей. Коли я проходила навчання в США як майбутній лікар - дитячий рентгенолог, нас 4 роки навчали, як розпізнати ознаки насильства, зокрема - як за рентгенівським знімком відрізнити травму внаслідок нещасного випадку від навмисно заподіяної травми. Нині час українським медикам навчатися виявляти випадки насильства  над дітьми та підлітками та правильно реагувати, передаючи інформацію до поліції та служб у справах дітей", - підкреслила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Читайте також: Поліція торік зафіксувала близько 5 тисяч злочинів, скоєних щодо дітей

Згідно з дослідженнями Ради Європи, які наводить МОЗ, 21% українських дітей, тобто кожна п’ята дитина, зазнають різних форм сексуального насильства: від розбещення до згвалтування. Кожна третя дитина стає жертвою фізичного насильства, а кожна друга – психологічного.

У всьому світі насильство та недбале ставлення до дитини визнано медичною проблемою. Під час звичайного огляду лікарі можуть зафіксувати ознаки, непомітні для колег з інших сфер (учителів, наприклад). Тому Всесвітня організація з охорони здоров'я розробила у 2016 році Глобальний план дій щодо посилення ролі медичних працівників у подоланні насильства над дітьми.

Читайте також: Болгарія відхилила конвенцію проти насильства над жінками

За статистикою, торік в Україні було скоєно близько 5 тисяч злочинів проти дітей, 40% з яких пов'язані з насильством.

З початку лютого в Україні проходив відбір 23 медичних працівників для навчання та подальшої роботи в проекті “Дитинство без насильства”. Наступним етапом стала дводенна конференція (26–27.02.2018) та подальша підготовка національних тренерів (26.02 – 01.03.2018).

Після цього протягом 2018 року медики–тренери проводитимуть систематичне навчання медичних працівників свого регіону щодо виявлення та реагування на випадки насильства над дітьми. Навчання проводитимуть Вінсент Палуччі, професор педіатрії Школи медицини Нью–Йоркського університету та Лорі Фрезієр, професор педіатрії  Пенсильванської державної медичної школи і начальник відділу педіатрії з дитячих адикцій у Пенсильванській державній дитячій лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-