У Дніпрі проходить Всеукраїнський з’їзд військових капеланів

У Дніпрі проходить Всеукраїнський з’їзд військових капеланів

Фото
Укрінформ
У Дніпрі відкрився Всеукраїнський з’їзд військових священиків УПЦ Київського патріархату. 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі Синодального управління військового духовенства УПЦ Київського патріархату.

«Всі бажають, щоби наша Україна мала волю, мала потужну армію та капеланське служіння. Я хотів би згадати тих капеланів, які починали свої перші ротації, починали ще з Майдану, які йшли як волонтери, - з вас починалася ця важлива робота. Ваша діяльність принесла плоди: 143 військові посади капеланів у ЗСУ зайняли священики УПЦ Київського патріархату. Крім того, багато священників діють як волонтери, за покликом серця», - сказав на відкритті зібрання голова Синоїдального управління військового духовенства УПЦ Київського патріархату митрополит Іоан (Яременко).

Всеукраїнський з'їзд капеланів / Фото: М'якшиков Микола, Укрінформ

З’їзд організувала УПЦ Київського патріархату на виконання наказу Міністерства оборони України від 14.12.2016 №685 «Про затвердження Положення про службу військового духовенства (капеланську службу) у Збройних Силах України» з метою підвищення рівня професійної підготовки штатних військових священиків (капеланів), богословської підготовки священнослужителів - кандидатів на посади «військовий священик (капелан)», що забезпечують душпастирську опіку військовослужбовців Збройних Сил України.

На зібранні військові капелани підсумують результати діяльності військових священиків в силових структурах за період 2014-2018 років та сформують концепцію подальшого розвитку військового духовенства в Збройних Силах та інших військових формуваннях України. Також делегати прослухають короткий курс про подолання кризових ситуацій та роботу з сім’ями військовослужбовців.

Читайте також: У Міноборони розказали про систему психологічної допомоги в армії

Учасник з’їзду, військовий капелан Ростислав Мартинюк зауважив, що загалом у військах понад 400 капеланів Помісної Церкви. Найбільше - з Дніпровської єпархії.

Як повідомляв Укрінформ, в Art Hub Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» відбулася фотовиставка «Капелани в АТО».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-