У Львові вшанували пам'ять головнокомандувача УПА Шухевича

У Львові вшанували пам'ять головнокомандувача УПА Шухевича

Фото
Укрінформ
У Львові біля пам'ятника Роману Шухевичу в Білогорщі відбулося громадське віче, на якому вшанували пам'ять головнокомандувача УПА.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної держадміністрації.

"Ми щасливі, бо біля памятника з нами діти головного командира. Роман Шухевич пишався би українським військом, яке не лише зупинило загарбників, а й є одним із найсильніших у світі", - наголосив під час вшанування голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Присутні поклали квіти до пам’ятника генерал-хорунжому, разом виконали Державний Гімн України, а духовенство здійснило чин панахиди.

Герой України Юрій Шухевич нагадав, що саме в цьому місці відбувся бій з підрозділами радянських Внутрішніх військ та УМДБ, у якому загинув його батько.

На Львівщині вшанували Романа Шухевича / Фото: loda.gov.ua

Читайте також: Сьогодні - день пам’яті Романа Шухевича

Роман Шухевич (1907-1950) - визначний український політичний, військовий діяч. Головнокомандувач Української Повстанської Армії (УПА), чисельність якої сягала ста тисяч вояків, голова Генерального секретаріату Української головної визвольної ради (УГВР), голова проводу Організації Українських Націоналістів (ОУН) в Україні. Останній бій прийняв у с.Білогорща (нині - мікрорайон Львова). Поранений автоматною чергою, вистрілив собі в скроню, щоб не здатися ворогам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-