У Харкові та області з понеділка відновлять роботу тільки дитсадки

У Харкові та області з понеділка відновлять роботу тільки дитсадки

Укрінформ
Заняття в харківських школах і ПТУ в понеділок, 5 березня, не поновлюються: позапланові канікули, пов'язані з дефіцитом газу, триватимуть до 12 березня.

Так сказала журналістам директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відповідне рішення ухвалив Харківський міський голова Геннадій Кернес. Річ у тому, що, дізнавшись про вимушені канікули, батьки вже відвезли багатьох дітей до бабусь або забезпечили їм організоване дозвілля за містом. Учні ПТУ також роз'їхалися по домівках. Тому заняття в школах і профтехучилищах відновляться , як і було вирішено раніше, 12 березня", - зазначила Деменко.

За її словами, у звичайному режимі працюють тільки дитячі садочки.

Позапланові канікули продовжені і для навчальних закладів - шкіл, ПТУ та ВНЗ - Харківської області: "Це пояснюється поганими погодними умовами та низьким температурним режимом в установах освіти, які необхідно прогріти, а також тим, що багато студентів і школярі вже встигли роз'їхатися. З 5 березня продовжать роботу тільки дитячі садочки".

Читайте також: У Дніпрі не скасовуватимуть додаткові "канікули"

Як повідомляв раніше Укрінформ, у Харкові та області за рішенням влади в зв'язку з національним планом дій щодо економії енергоресурсів через брак газу навчальний процес припинено з 3 по 7 березня. У зв'язку з тим, що проблема була оперативно вирішена, Міністерство освіти і науки направило в регіони лист з роз'ясненнями, що навчальні заклади можуть відновити роботу з 5 березня, при цьому остаточне рішення про відновлення роботи мають ухвалити місцеві органи влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-