На Миколаївщині визначаться з використанням червоно-чорного прапора

На Миколаївщині визначаться з використанням червоно-чорного прапора

Укрінформ
Миколаївська обласна рада на найближчу сесію винесе рішення про розміщення над приміщеннями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу.

Проект рішення 3 березня розміщено на сайті облради.

«Враховуючи велике символічне значення, яке відіграв червоно-чорний прапор під час збройної боротьби українського народу за свою свободу в середині ХХ століття та в ході антитерористичної операції на сході України, обласна рада рекомендує розмістити поряд з адміністративним будинком Миколаївської облради, а також поряд з будівлями, у яких розташовані органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, прапор національно-визвольної боротьби українського народу», - йдеться у проекті рішення.

Також зробити це рекомендовано керівникам підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, громадських об’єднань Миколаївщини.

Читайте також: Тризуб завжди був для українців символом боротьби за свободу - В'ятрович

Прийняття рішення обумовлено Законом України «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті» та потребою гідного вшанування всіх героїв, які під червоно-чорним прапором боролись за незалежність України.

Ініціатива належить Миколаївській облдержадміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-