Кривава ДТП у Харкові: суд допитав шістьох постраждалих

Кривава ДТП у Харкові: суд допитав шістьох постраждалих

Укрінформ
У Київському райсуді Харкова на засіданні у справі про ДТП 18 жовтня 2017 року на Сумській, де на місці загинуло п'ятеро людей і ще шестеро госпіталізовані, причому одна постраждала померла у лікарні, почали допитувати постраждалих.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Суд почався із 2-годинним запізненням. На лаві підсудних за скляною перегородкою учасники ДТП - Олена Зайцева, водій автомобіля Lexus, і водій Volkswagen Touareg Геннадій Дронов. У залі - постраждалі, представники сторони захисту і обвинувачення.

Суд допитав шістьох постраждалих із 12-ти. Ганна Комар дала свідчення у режимі відеоконференції з Кременчука. Вона не пам'ятає моменту ДТП, про це їй розповіли у лікарні.

З приводу виплат за шкоду здоров'ю з нею ніхто не зв'язувався. Вона не знала про те, що на рахунок лікарні для неї приходили гроші, і не брала грошей, які, за словами адвоката Зайцевої - Юлії Козир - надходили на її рахунок після виписки з лікарні. Ганна попросила суд більше не викликати її на процес, для нею це важко морально і фізично.

Читайте також: Харківська ДТП: суд оголосив обвинувачення, Зайцева визнала провину, Дронов - ні

Подібні свідчення дала суду і постраждала Оксана Нестеренко з Києва, яка у день аварії була у гостях у подруги Жанни Власенко у Харкові. Оксана теж не пам'ятає моменту ДТП, прокинулася у лікарні. За її словами, обвинувачені їй не допомагали, допомагали лікарі. На її рахунок надходили гроші від якоїсь Іванової, і Оксана, за її словами, їх прийняла.

Суд також допитав постраждалу Жанну Власенко - ту саму, яка на момент ДТП була вагітна і після госпіталізації три тижні перебувала у лікарні у стані медикаментозного сну. За її словами, вона нічого не пам'ятає про аварію і спочатку не брала грошей від сім'ї Зайцевої на лікування, але потім "обставини змінилися, і довелося взяти". За словами Жанни, вона годує грудьми новонароджену дочку і тому не може проходити курс реабілітації.

Cуд допитав сестру загиблої Ніни Кобесової, і та показала, що їм дзвонила мати Зайцевої, але сім'я попросила їх більше не турбувати і від допомоги відмовилася.

Потерпілий Юрій Неудачин повідомив суду, що моменту зіткнення не бачив, опритомнів на тротуарі, його приводив до тями перехожий. На світлофор він не звернув уваги, але знав, що всі люди стояли на тротуарі і чекали зеленого світла для пішоходів. Він отримав від матері Зайцевої 50 тис. грн.

Бабуся загиблої Анастасії Сокіл - Людмила Фабріс - розповіла, що Настя була у кафе "Пузата хата" навпроти переходу, де повинна була зустрітися із матір'ю, але обидві не прийшли додому ночувати. Про смерть Насті їй сказав слідчий, факт підтвердили у лікарні на вул. Маяковського, 22. До неї на роботу приїжджала мати Зайцевої - вибачитися і запропонувати допомогу: "Я не вийшла до неї". Пізніше їй прийшов переказ на 100 тис. грн, але вона їх не отримувала, а від Дронова ніхто не приходив.

Від імені родини загиблої Наталії Умаєвої виступив адвокат, він зачитав заяву батька жінки: "У загиблої залишилося двоє дітей: син навчається у Азовському морському університеті і донька, харківська школярка: зараз із дівчинкою живе мати Умаєва, а син живе із батьком загиблої у Маріуполі.

У суді оголошено перерву до 6 березня, 14:00.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 27 лютого у Київському райсуді Харкова оголошено обвинувальний акт по суті справи щодо ДТП на Сумській 18 жовтня 2017 року. За результатами розслідування обоє фігурантів - Зайцева і Дронов - порушили правила дорожнього руху, що призвело до загибелі людей. Згідно із законом санкція - до 10 років позбавлення волі кожному.

На суді Зайцева заявила, що визнає провину, згодна надавати свідчення суду і визнає цивільні позови: постраждалі і родини загиблих заявили про суми відшкодування шкоди - від 200 тис. грн до 1 млн грн. Водночас, обвинувачений Геннадій Дронов провини не визнає, як і позовів, але готовий надавати свідчення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-