Харківська ДТП: суд оголосив обвинувачення, Зайцева визнала провину, Дронов - ні

Харківська ДТП: суд оголосив обвинувачення, Зайцева визнала провину, Дронов - ні

Укрінформ
У Київському райсуді Харкова після перерви оголошено обвинувальний акт по суті справи про ДТП на Сумській 18 жовтня 2017 року, де на місці загинуло 5 людей і ще шестеро госпіталізовані, причому одна постраждала померла у лікарні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Акт, зачитаний прокурором Ігорем Омельченком, затверджений прокуратурою Харківської області іще 2 січня: за результатами розслідування, обидва водії (ред. - 20-річна Олена Зайцева, водій автомобіля Lexus, і 49-річний водій Volkswagen Touareg Геннадій Дронов) порушили правила дорожнього руху, що призвело до загибелі людей. Згідно із законом санкція - до 10 років позбавлення волі.

Після оголошення обвинувального акту Зайцева заявила, що визнає провину, згодна давати свідчення суду і визнає цивільні позови: потерпілі і родини загиблих заявили про суми відшкодування шкоди - від 200 тис. грн до 1 млн грн. Водночас, обвинувачений Дронов провини не визнає, як і позовів, але готовий давати свідчення суду.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: розпочався суд по суті справи над Зайцевою і Дроновим

Суд також встановив порядок розгляду провадження: від допиту потерпілих (на чому наполягало відразу кілька адвокатів, особливо - потерпілої Ганни Комар з Кременчука, яка брала участь у засіданні у режимі відеоконференції) до допиту обвинувачених, потім свідків - і вивчення матеріалів справи.

Після короткої відеоконференції із Ганною Комар суд оголосив перерву до 1 березня.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 27 лютого Київський райсуд Харкова почав розглядати по суті справу про ДТП на Сумській 18 жовтня 2017 року. Обоє обвинувачених - Зайцева і Дронов - доправлені до суду. Ще до оголошення обвинувального акту захисник Дронова Сергій Перепелиця подав клопотання про те, щоб його підзахисного випустили з "клітки" до кінця судового розгляду. Адвокат Зайцевої Юлія Козир заявила, що подібного клопотання не подаватиме "у зв'язку із резонансністю справи". Після 10-хвилинної наради суд відмовив Дронову, і адвокат Перепелиця тут же заявив відвід судді, у чому йому також відмовлено: рішення суду не підлягає оскарженню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-