Смертельна ДТП у Харкові: розпочався суд по суті справи над Зайцевою і Дроновим

Смертельна ДТП у Харкові: розпочався суд по суті справи над Зайцевою і Дроновим

Фото
Укрінформ
У Київському райсуді Харкова розпочалося засідання по суті справи про ДТП на Сумській 18 жовтня 2017 року, де загинули 5 людей і ще одна постраждала померла в лікарні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Обидва обвинувачених - 20-річна Олена Зайцева, водій автомобіля Lexus, і 49-річний водій Volkswagen Touareg Геннадій Дронов - доправлені до суду. Вони сидять на лаві підсудних за скляною перегородкою. Потерпіла у справі - це Ганна Комар з Кременчука Полтавської області - бере участь у засіданні в режимі відеоконференції. У залі - потерпілі та їхні адвокати, а також адвокати обвинувачених.

Суд по суті справи над Зайцевою і Дроновим/ Фото В'ячеслава Мадієвського

Як тільки суддя надав слово прокурору для оголошення обвинувального акту, з місця встав захисник Дронова Сергій Перепелиця та зачитав клопотання про те, щоб Дронова випустили з клітки до кінця судового розгляду. Адвокат Зайцевої Юлія Козир заявила, що подібне клопотання не подаватиме "у зв'язку із резонансністю справи". Після 10-хвилинної наради суд відмовив Дронову, і адвокат Перепелиця тут же заявив відвід судді.

Обвинувальний акт поки що не оголошений.

Читайте також: Харківська ДТП: з'явилася ще одна постраждала - пасажирка Lexus

Як повідомляв раніше Укрінформ, призначене на 19 лютого засідання Київського райсуду Харкова по суті справи щодо ДТП на Сумській 18 жовтня 2017 року перенесене на 27 лютого: не з'явилися троє постраждалих: двоє з них подали клопотання, у яких просили розглядати справу за їхньої відсутності, а також ще одна постраждала Ганна Комар заявила, що не може з'явитися на судове засідання і просить про можливість відеоконференції з райсуду Кременчука Полтавської області.

7 лютого Київський райсуд Харкова продовжив до 7 квітня 2018 року запобіжний захід - арешт без права на заставу - для Зайцевої та Дронова - учасників смертельного ДТП у центрі Харкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-