Жебрівський сподівається, що газогін

Жебрівський сподівається, що газогін "Очеретине-Авдіївка" запрацює у березні

Укрінформ
Голова Донецької військово-цивільної обладміністрації Павло Жебрівський сподівається, що у березні вже запрацює газогін «Очеретине-Авдіївка», збудований в обхід окупованої території.

Про це очільник області поінформував сьогодні під час звітної прес-конференції у Краматорську, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що 5 березня буде нарада у голови НКРЄ і ми дійдемо згоди з облгазом і нарешті населення отримає газ в Авдіївці. Хочу сказати, що вартість проекту  будівництва цього газогону була 57 млн грн, з них 28,5 млн грн заплатив Авдіївський коксохімзавод, але не як допомогу, а через те, що вони також мають потребу у газопостачанні. Ще 28,5 млн гривень ми мали витратити з обласного бюджету, але пощастило знайти труби на 17 млн грн дешевше, і фактично бюджетних грошей виділили всього 11 млн грн», - заявив Жебрівський.

Читайте також: Жебрівський назвав головну проблему селищ, що повернулися під контроль влади

Як повідомлялося, у червні 2017 року поблизу Авдіївки на Донеччині в результаті ворожих обстрілів був пошкоджений газопровід, внаслідок чого близько 22 тис. місцевих жителів залишилися без газопостачання.

18 серпня розпочалося будівництво підвідного газопроводу високого тиску від Очеретяного до Авдіївки, завдяки якому можна буде подавати газ з підконтрольної Києву території в Авдіївку та в сім прилеглих селищ (Красногорівку, Ластівчине, Орловку, Тоненьке, Водяне, Первомайське та Нетайлове).

13 січня Жебрівський заявив, що Авдіївський газопровід повністю готовий до початку випробувань.

Натомість у «Донецькоблгазі» зазначили, що їм не надано необхідних документів, щоб підприємство могло розпочати роботи.

8 лютого Жебрівський попросив генпрокурора і голову СБУ дати правову оцінку діям керівництва «Донецькоблгазу». Зокрема, Жебрівський звинуватив ПАТ «Донецькоблгаз» у відмові подачі газу вже готовим газогоном жителям кількох  населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-