Жебрівський назвав головну проблему селищ, що повернулися під контроль влади

Жебрівський назвав головну проблему селищ, що повернулися під контроль влади

Укрінформ
Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський проінспектував дорогу до селищ, які повернулися під контроль української влади.

Також він розглянув проблеми жителів цих населених пунктів, зокрема колізію, яка виникла з пенсійним та соціальним забезпеченням. Про це він у середу повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Проінспектував дорогу від Семигір'я до Травневого та Гладосового, яку почали насипати, щойно ці населені пункти повернулися під контроль української влади», - написав очільник області.

Він додав, що вже вивезли туди 7 тисяч 700 тон шлаку, але погодні умови не давали можливості його добре утрамбувати. Тож залишається завезти на дорогу близько тисячі тон дрібного шлаку та добре його утрамбувати, щоб можна було пустити рейсовий автобус.

Жебрівський також поспілкувався з мешканцями с.Травневе.

Він зазначив, що зараз у цих людей головна проблема - загроза невиплати пенсій, оскільки МВС не включило ці населені пункти до числа контрольованих українською владою. Працівники пенсійного фонду та соцслужб доклали значних зусиль, щоб відновити систему пенсійного та соціального забезпечення жителів цих селищ, і люди вже повною мірою отримували свої гроші. А з 1 березня через прикре непорозуміння зі списком контрольованих населених пунктів цей процес може бути призупинений.

«Відрядив свого заступника до Києва, щоб якнайшвидше вирішити цю проблему, вже у березні люди мають отримати свої гроші», - написав Жебрівський.

Читайте також: Відновлення Донбасу: у Жебрівського розказали, на що пішли міжнародні мільйони

Крім того, він повідомив, що обговорив з мешканцями Травневго й питання відновлення пошкодженого житла, надання гуманітарної допомоги і налагодження медичного обслуговування. Жебрівський дав відповідні доручення районній та місцевій владі та пообіцяв за кілька днів знову приїхати до Травневого та проконтролювати виконання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-