Відновлення Донбасу: у Жебрівського розказали, на що пішли міжнародні мільйони

Відновлення Донбасу: у Жебрівського розказали, на що пішли міжнародні мільйони

Укрінформ
Донецька область торік отримала на відновлення та розбудову інфраструктури від міжнародних донорів 15,3 млн євро та 17,4 млн доларів.

Про це під час колегії Донецької облдержадміністрації заявила директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Оксана Головко, повідомили у четвер у Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької ОДА.

«У 2017 році міжнародними донорами на відновлення та розбудову інфраструктури та соціальних об’єктів у Донецькій області було спрямовано 15,3 млн євро та 17,4 млн доларів», - заявила Головко.

За її словами, основними напрямками залучення коштів міжнародних донорів стали відновлення житла, будівництво гуртожитків для внутрішньо переміщених осіб та термомодернізація соціально важливих об’єктів. 

«Цього року міжнародна підтримка буде продовжена. Ми плануємо спільно з Червоним Хрестом реалізувати два великі проекти – продовження відновлення обласної психіатричної лікарні у Семенівці та ремонт міської лікарні міста Слов’янськ», – заявила Головко.

Читайте також: Цьогоріч Мінрегіон виділив Донеччині понад 777 мільйонів на інвестпроекти

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський зазначив, що міжнародна підтримка може бути використана і для розвитку об’єднаних територіальних громад.

«Вкотре наголошую, що органи місцевого самоврядування мають бути активніші у залученні та освоєнні коштів міжнародних донорів. Це величезний фінансовий ресурс, який допомагає усунути нагальні проблеми. Пропоную також керівникам громад створити посади відповідальних за залучення міжнародних інвестицій», – підкреслив очільник області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-