Криворізького полковника відсторонили через прапори СРСР на параді

Криворізького полковника відсторонили через прапори СРСР на параді

Укрінформ
Командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров відсторонив від виконання обов'язків командира криворізької військової частини 3011, підлеглі якого брали участь у параді 22 лютого під червоними комуністичними прапорами.

Про це повідомляє прес-служба Національної гвардії Ураїни.

"Національна гвардія України продовжує службове розслідування за фактом участі військовослужбовців Національної гвардії України у Кривому Розі у заходах з нагоди 74-ї річниці звільнення міста від німецьких загарбників з використанням радянської символіки. В ході розслідування командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров відсторонив від виконання обов'язків командира військової частини 3011 полковника В’ячеслава Мельника", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого в Кривому Розі проходило багато заходів з нагоди 74-ї річниці звільнення міста від німецьких загарбників, зокрема, покладання квітів до могил загиблих, святковий парад і запалення факелів. Проспектом Миру проїхала військова техніка, на чолі колони - танк Т-34, який визволяв Кривий Ріг. Частина нацгвардійців йшли з червоними прапорами часів СРСР.

Читайте також: У Кривому Розі відкрили справу через червоні прапори на марші нацгвардійців

Начальник відділу з питань внутрішньої політики апарату міської ради та виконкому Тетяна Медвідь в коментарі сайту 0564 повідомила, що червоні прапори з серпом і молотом - це музейні експонати, які використовуються щорічно при проведенні урочистих заходів. Їх використання було погоджене з співробітниками СБУ.

Натомість директор Криворізького історико-краєзнавчого музею Ірина Зінов'єва пояснила, що це музейні експонати, які є точними копіями бойових знамен підрозділів, які визволяли Кривий Ріг. Вони виготовлялися ще в СРСР і зберігаються в основному фонді музею з 1974 року. Пізніше інформація була уточнена - це оригінали бойових знамен, які 26 червня 1973 року було передано Криворізькому музею музеєм Збройних сил СРСР.

Криворізька поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного тоталітарних режимів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-