У Кривому Розі відкрили справу через червоні прапори на марші нацгвардійців

У Кривому Розі відкрили справу через червоні прапори на марші нацгвардійців

Укрінформ
У Кривому Розі поліція відкрила провадження за фактом використання національними гвардійцями червоних прапорів з серпом і молотом на заходах із нагоди 74-ї річниці звільнення міста від німецьких окупантів.

Інформацію підтвердили у відділі комунікації ГУНП у Дніпропетровській області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За даним фактом відкрите провадження за частиною 1 статті 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного тоталітарних режимів). Справу розслідує міський відділ поліції», - пояснили в поліції області.

Читайте також: Нацгвардія з'ясовує, звідки взялася символіка СРСР на параді в Кривому Розі

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого в Кривому Розі проходило багато заходів з нагоди 74-ї річниці звільнення міста від німецьких загарбників, зокрема, покладання квітів до могил загиблих, святковий парад і запалення факелів. Проспектом Миру проїхала військова техніка, на чолі колони - танк Т-34, який визволяв Кривий Ріг. Частина нацгвардійців йшли з червоними прапорами часів СРСР.

Начальник відділу з питань внутрішньої політики апарату міської ради та виконкому Тетяна Медвідь в коментарі сайту 0564 повідомила, що червоні прапори з серпом і молотом - це музейні експонати, які використовуються щорічно при проведенні урочистих заходів. Їх використання було погоджене з співробітниками СБУ.

Натомість директор Криворізького історико-краєзнавчого музею Ірина Зінов'єва пояснила, що це музейні експонати, які є точними копіями бойових знамен підрозділів, які визволяли Кривий Ріг. Вони виготовлялися ще в СРСР і зберігаються в основному фонді музею з 1974 року. Пізніше інформація була уточнена - це оригінали бойових знамен, які 26 червня 1973 року було передано Криворізькому музею музеєм Збройних сил СРСР.

Департамент комунікації МВС України за даним фактом призначив службову перевірку.

Також командувачем Національної гвардії України генерал-полковником Юрієм Аллеровим призначено службове розслідування з цього приводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-