Нацгвардія з'ясовує, звідки взялася символіка СРСР на параді в Кривому Розі

Нацгвардія з'ясовує, звідки взялася символіка СРСР на параді в Кривому Розі

Укрінформ
Національна гвардія здійснює службове розслідування за фактом використання військовослужбовцями НГУ радянської символіки під час параду в Кривому Розі 22 лютого.

Про це інформує прес-служба МВС.

Читайте також: Заступника начштабу батальйону Нацгвардії взяли на хабарі

“Вчора, 22 лютого, військовослужбовці Національної гвардії України у Кривому Розі взяли участь у заходах з нагоди 74-ї річниці звільнення міста від німецьких загарбників. Під час акції використовувалася радянська символіка. За цим фактом командувачем Національної гвардії України генерал-полковником Юрієм Аллеровим призначено службове розслідування”, - йдеться у повідомленні.

22 лютого в Кривому Розі проходило багато заходів з нагоди 74-ї річниці звільнення міста від німецьких загарбників, зокрема, покладання квітів до могил загиблих,  святковий парад і запалення факелів.  Проспектом  Миру проїхала військова техніка, на чолі колони - танк Т-34, який визволяв Кривий Ріг. Деякі учасники параду тримали червоні прапори.  

Начальник відділу з питань внутрішньої політики апарату міської ради та виконкому Тетяна Медвідь у коментарі сайту 0564 повідомила, що червоні прапори з серпом і молотом - це музейні експонати, які використовуються щорічно при проведенні урочистих заходів. Їх використання було погоджене з співробітниками СБУ. 

Натомість директор Криворізького історико-краєзнавчого музею Ірина Зінов'єва пояснила, що це музейні експонати, які є автентичні копіями бойових знамен підрозділів, які визволяли Кривий Ріг. Вони виготовлялися ще в СРСР і зберігаються в основному фонді музею з 1974 року. Пізніше інформація була уточнена - це оригінали бойових знамен, які 26 червня 1973 року було передано Криворізькому музею музеєм Збройних сил СРСР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-