У Харкові суд засудив розкрадачів міської землі до 5 років ув'язнення

У Харкові суд засудив розкрадачів міської землі до 5 років ув'язнення

Укрінформ
Суд у Харкові ухвалив вирок трьом учасникам так званої кооперативної схеми розкрадання міської землі: по 5 років з відстрочкою вироку на 3 роки.

Це кореспонденту Укрінформу підтвердили в Комінтернівському суді.

"Комінтернівський райсуд Харкова 19 лютого виніс вирок трьом розкрадачам міської землі, які діють за так званою "кооперативною схемою": по 5 років з відстрочкою покарання на 3 роки без конфіскації майна", - зазначили у суді.

Як сказали кореспонденту Укрінформу в громадській організації "Харківський антикорупційний центр", це перша справа щодо фігурантів "кооперативної схеми", яка дійшла до суду і за якою вже є вироки.

Читайте також: Харківська ДТП: суд оголосив обвинувачення, Зайцева визнала провину, Дронов - ні

За даними активістів центру, троє засновників ЖБК "Перемога-2000", отримали 2009 року земельну ділянку в Харкові площею 0,1947 га для будівництва і подальшої експлуатації житлової забудови по вул. Шевченка, 260. Проте кооператив, як встановлено, зовсім не був будівельним. Його засновники діяли у змові з директором ТОВ "Анта" (матеріали щодо якого виділені в окреме провадження) і посадовими особами Харківської міськради, і використовували земельну ділянку з корисливою метою для незаконного збагачення: сума збитків становить майже 0,5 млн грн.

Як повідомляв раніше Укрінформ, "кооперативна" схема активно використовувалася харківською мерією з 2008 по 2016 роки. За цей час з санкції міськради кооперативам у власність безкоштовно передано близько 1000 га земель, у тому числі - в зоні Лісопарку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-