У Черкасах стали маршрутки: власники висунули

У Черкасах стали маршрутки: власники висунули "паливний ультиматум"

Укрінформ
У вівторок, 27 лютого,  в Черкасах зупинилися автобуси, які здійснюють громадські перевезення. 

Це сталося під час складних погодних умов. Самі підприємці переконують: вони не страйкують, їм нібито немає за що заправляти свій транспорт.  Натомість, такі кроки члени виконавчого комітету розцінюють як шантаж через відмову підвищити вартість проїзду з чотирьох до п’яти гривень. 

На цьому наголосив  під час брифінгу заступник міського голови Ігор Волошин, повідомляє офіційний сайт міської ради

“Цей вчинок із боку приватних підприємців вважаємо недоцільним і неправильним. Сьогодні складні погодні умови. Жителі міста за такої низької температури змушені стояти на зупинках. Це неповага до людей, які приносять їм прибуток. Усі ми розуміємо, що ці маніпуляції спричинені вимогою перевізників підвищити до п’яти гривень вартість квитків у автобусах. Утім, самі ж підприємці відмовляються йти назустріч і працювати за тими умовами, які ставить виконавчий комітет. Серед них – встановлення GPS-трекерів, реєстраторів, надання доступу працівників профільного департаменту до інформації, автоматичне оголошення зупинок та підвищення культури обслуговування пасажирів водіями й кондукторами”, - заявив Волошин. 

За  словами заступника міського голови, нині вже розпочаті перемовини з перевізниками з інших міст (зокрема, із Західної України та зі столиці). Їх запрошують до роботи в Черкасах. На сьогодні в місті працюють вісім приватних підприємств. 

Заступник міського голови Юрій Ботнар попросив містян із розумінням поставитися до цієї ситуації та «перетерпіти» дії перевізників. Він запевнив, що влада не йтиме на умови перевізників, оскільки вони ультимативні та антисоціальні. 

Читайте також: За рік перевізники пасажирів спричинили майже 1,5 тисячі ДТП

Натомість самі ж перевізники під час зустрічі з представниками виконавчого комітету заявили, що мова про страйк не йде. У них нібито немає коштів для того, аби закупити паливо. 

“Якщо нас забезпечать паливом, ми вийдемо”, - запевняє одна з перевізників Олена Куниця.  

Водночас, вона наголосила, що тариф у розмірі 5 гривень – економічно обгрунтований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-