Закарпатські праві заявляють, що не причетні до підпалу

Закарпатські праві заявляють, що не причетні до підпалу

Укрінформ
Лідер праворадикальної організації Карпатська Січ Тарас Деяк заявив, що закарпатські праві сили не причетні до нічного підпалу офісу угорців в Ужгороді. Зате це може бути вигідно зовнішнім силам, зокрема  агентам з РФ.

Про це він розповів в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу.

"Карпатська Січ" офіційно заявляє, що закарпатські праві не мають жодного відношення до підпалу офісу угорців в Ужгороді. Наразі навіть перехожому зрозуміло, що це – очевидна провокація для того, аби дестабілізувати регіон на підставі розпалювання українсько-угорської ворожнечі. Кому це на руку – звісно, Росії, причетність агентів РФ неодноразово простежувалася до схожих акцій на території Закарпаття. І якщо раніше агенти Кремля акцентували на русинському питанні, виявивши, відтак, що воно не має жодної підтримки на Закарпатті, переключилися на так зване "угорське питання", - заявив Деяк.

Також він акцентував, що така акція на руку й окремим представникам угорських політичних сил.

"Не треба забувати, що в Угорщині наразі  триває передвиборча кампанія, і голоси закарпатських угорців важливі, треба заохотити закарпатських угорців бути активними учасниками виборчого процесу. Крім того, з боку угорців не раз лунали заяви про необхідність присутності  місії ОБСЄ на Закарпатті – саме на підставі нібито  міжетнічної ворожнечі в регіоні. Такі акції, як ми обговорюємо зараз, стимулюють до цього", - додав він

Деяк відзначає, що акція була підготована добре і виконувалася фахівцями.

"Будівля офісу ТУЗК знаходиться в центрі міста, там добре освітлення, поруч – Консульство Угорщини, яке добре охороняється, там постійно чергує наряд поліцейських, також поруч будівля «Приватбанку», яка теж охороняється. Тому неможна говорити про те, що погано охороняли будівлю – насправді, виконавці були  фахівцями. І це ще одне "послання" нам від чужих агентів - вони при нагоді можуть обіграти наших правоохоронців, якщо це потрібно", - сказав Деяк.

Він вважає, що такі акції будуть відбуватися на Закарпатті знову і знову. І наразі  єдина правильна реакція влади на такі події – давати достатньо інформації в ЗМІ про подію, відкрито коментувати і наголошувати про провокацію.

Читайте також: Підпал в Ужгороді: МЗС засуджує провокації щодо нацменшин

Як раніше повідомляв Укрінформ, сьогодні вночі була здійснена чергова спроба підпалу офісу Товариства культури угорців Закарпаття. Внаслідок цього будівля вигоріла зсередини. У поліції Закарпаття за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ, тобто умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу.

На початку лютого 2018 року вже була спроба підпалу саме цього офісу товариства угорців в Ужгороді. Тоді будівля не постраждала, а в спробі підпалу запідозрили двох праворадикальних поляків, які спеціально для цього приїхали на Закарпаття.

Фото: mukachevo.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-