Суд щодо теракту біля Палацу спорту в Харкові знову перенесли

Суд щодо теракту біля Палацу спорту в Харкові знову перенесли

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова переніс засідання у справі про теракт біля Палацу спорту в лютому 2015 року, де загинули четверо осіб та ще 11 постраждали, через те, що не з'явився адвокат.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Засідання по Палацу спорту не відбулося. Один з трьох адвокатів направив до суду заяву про те, що він не зможе взяти участь у цьому засіданні, оскільки зайнятий у двох інших. Причини, за якими адвокат розставив саме так свої пріоритети, суд з'ясує на наступному засіданні", - відзначила Дубовик.

За її словами, чергове засідання відбудеться 28 лютого.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 24 лютого на засідання Фрунзенського райсуду Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, де загинули четверо осіб та ще 11 отримали поранення, двічі викликали "швидку" для обвинувачуваного Сергія Башликова, який скаржиться на підвищений тиск. Перший приїзд медиків показав, що меддопомога не потрібна. Під час другого він сам відмовився від меддопомоги, але попросив перенести засідання. Суд вирішив продовжувати. Таким чином, вдалося розпочати вивчення матеріалів слідчого експерименту.

Водночас, за словами адвоката Дмитра Тихоненкова, на засіданні розглянули матеріали 8 томів - всього їх 16, - які стосуються впізнання обвинувачених, а також - слідчого експерименту.  

За його словами, захист наполягатиме на допиті свідків, яких нинішня колегія суддів - третя за рахунком - ще не слухала.  

21 лютого Фрунзенський райсуд Харкова продовжив ще на два місяці перебування у СІЗО для усіх трьох обвинувачених у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року.

Суд також відмовив обвинуваченим у ряді клопотань, у тому числі, про відвід усієї колегії суддів.

12 лютого прокурор Харківської області Юрій Данильченко на прес-конференції заявив, що процес щодо теракту біля Палацу спорту затягує захист, використовуючи свої процесуальні права, за його словами, для закінчення процесу було досить 10 повноцінних засідань, і вирок міг би бути ухвалений у лютому.

Читайте також: У Харкові на віче біля Палацу Спорту згадали загиблих у теракті

22 лютого 2015 року в Харкові при вибуху під час жалобної ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченого пам'яті Героїв Небесної Сотні, на місці загинули дві особи, ще двоє померли у лікарні, поранення отримали 11 осіб. Через три дні за підозрою у теракті затримані троє харків'ян: Володимир Дворніков, Віктор Тетюцький, Сергій Башликов. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку у Бєлгороді і за теракт повинні були отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічний термін. Усі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-