Мінгареллі: Головний проект України - підвищення життєвого рівня

Мінгареллі: Головний проект України - підвищення життєвого рівня

Укрінформ
Підвищення життєвого рівня - от головний проект для України.

Так сказав голова представництва Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі за круглим столом "Молодіжні проекти для Євроінтеграції України" в Харківському національному економічному університеті імені Саймона Кузнеця, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Головний проект України - будь то стартап або реальний проект - підвищення життєвого рівня. Ми знаємо багато теорій, які не покращують життя. Тому потрібна дієва практика. Вона неможлива без реформ, без тієї ж децентралізації, яка сприяє розвитку ініціативи на місцях і просуває малий і середній бізнес. Також необхідно приділити увагу освіті і науці, без них неможливий прогрес економіки. Всі ці складові є в Харківській області, яка виділяється серед інших інтелектуальним потенціалом і промисловими передумовами. Вірю, що саме творча активність молоді забезпечить майбутнє регіону", - зазначив Мінгареллі.

За його словами, він приїхав до Харкова вдруге: "Якщо в 2016 році візит був потрібен для визначення напрямків співробітництва, то зараз я готовий оцінити результати. Мова, зокрема, йде про проекти, які створювалися в рамках співпраці з ЄС: "Еразмус+" і "Горизонт 2020".

В ході круглого столу презентовані до десяти стартапів і проектів, розроблених у вузі, в тому числі, особливо відзначені "Школа молодого дипломата", "Азбука експортера", "Механізм експортної активності в умовах торгових воєн".

Мінгареллі також відвідав діючий у вузі Центр стартапів - електронний майданчик, де кожен бажаючий може виставити свій стартап.

Тема модернізації навчального процесу порушена і зустрічі Мінгареллі з ректором - професором Володимиром Пономаренком.

Читайте також: Мінгареллі назвав основне завдання об'єднаних тергромад

Як повідомляв раніше Укрінформ, 21 лютого Мінгареллі прибув до Харкова з дводенним візитом. Серед іншого, він обговорив з головою ХОДА Юлією Світличної питання розвитку регіону, включаючи будівництво нового онкоцентру, зустрівся з главами 12-ти об'єднаних територіальних громад області та відвідав матч "Шахтар" - "Рома" на стадіоні "Металіст".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-