На Хмельниччині відкрився новий Центр надання адмінпослуг

На Хмельниччині відкрився новий Центр надання адмінпослуг

Децентралізація
Укрінформ
У смт Нова Ушиця Хмельницької області за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» 22 лютого відкрився новий ЦНАП.

Він надаватиме 28 тисячам мешканців громади та району   адміністративні послуги у форматі «єдиного вікна». ЦНАП є одним з небагатьох в Україні спільним закладом, коли ОТГ та райдержадміністрація працюють разом в одному приміщенні та надають більше 180 послуг.

Як повідомляє Укрінформ, до створення Центру долучилися українські та шведські експерти Програми «U-LEAD з Європою», яка надала допомогу в інституційному створенні ЦНАП, реконструкції інтер’єру приміщення, а також в оснащенні центру меблями та технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням. 

“Я впевнена, що створення ЦНАП значно підвищить рівень життя в громаді та буде сприяти її сталому розвитку», - зазначила керівник початкової фази з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою» Сусанна Делланс. 

У новому селищно-районному ЦНАП будуть працювати 11 спеціалістів, які пройшли тренінги з підвищення кваліфікації, розроблені шведськими та українськими експертами Програми.  Центр доступний для людей з інвалідністю. В приміщенні обладнано дитячий куточок.

Напередодні відкриття в громаді були проведені заходи з інформування жителів про особливості роботи ЦНАП, його переваги, права та обов’язки працівників та споживачів послуг. 

У  рамках початкової фази з покращення якості надання адмінпослуг Програми «U-LEAD з Європою» заплановане відкриття 26 ЦНАП в ОТГ України. Найкращі практики, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в пілотних громадах, будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази. Це приблизно 600 Центрів до кінця 2020 року.

Читайте також: Керівникам фінвідділів ОТГ на Луганщині показали, як ефективно керувати бюджетом

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-