План створення ОТГ на Закарпатті незабаром винесуть на розгляд облради - ОДА

План створення ОТГ на Закарпатті незабаром винесуть на розгляд облради - ОДА

Децентралізація
Укрінформ
Перспективний план створення об'єднаних територіальних громад на Закарпатті незабаром буде винесений на розгляд обласної ради.

На цьому наголосив заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Віктор Мікулін під час форуму "Закарпаття - центр Європи: шлях розвитку і реалізація потенціалу", який відбувається 22 лютого в Ужгороді за сприяння Закарпатського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону. 

"Дискусія щодо перспективного плану йде в обласній раді вже кілька років. Нам було надано до розгляду чотири плани, зрештою ми визначилися із одним. У ньому є 53 об’єднані територіальні громади на території області. Наразі план проходить останні слухання в профільній комісії, незабаром буде винесений на розгляд обласної ради", - сказав Мікулін.

Читайте також: Мінрегіон: Закарпаття - єдина область, де досі немає плану створення нових ОТГ

Як повідомляв Укрінформ, раніше перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода під час форуму підкреслив, що Закарпаття - єдина область в Україні, де досі не затверджено перспективний план, за яким мають утворюватися нові ОТГ.

На форумі в Закарпатті проходить обговорення та напрацювання спільного бачення перспектив розвитку Закарпаття у контексті реалізації державної регіональної політики, впровадження реформи місцевого самоврядування у регіоні. Участь у заході беруть народні депутати України, представники Закарпатської облдержадміністрації, облради, райдержадміністрацій, райрад, органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад та громадських організацій Закарпатської області, проектів та програм міжнародної технічної допомоги, експертного середовища.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-