Мінґареллі сказав, які програми на Харківщині підтримає ЄС

Мінґареллі сказав, які програми на Харківщині підтримає ЄС

Децентралізація
Укрінформ
ЄС продовжуватиме реалізацію на Харківщині  програм щодо децентралізації, допомоги бізнесу, медицини, освіти.

Про це під час брифінгу у Харкові сказав голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі.

"ЄС готовий підтримати проект з будівництва онкоцентру в Харкові, використовуючи програми Європейського інвестиційного банку. Зокрема, допомога європейських партнерів стосуватиметься постачання устаткування та обладнання до нового онкологічного комплексу. Хочемо підвищити кількість нашої допомоги, яку ми надаємо вищій школі. З цією метою краще використовуватимемо можливості різних програм, зокрема Еразмус+ та Горизонт-2020. Серед напрямків спільної праці - допомога внутрішньо переміщеним особам, сприяння науковому та культурному обміну, навчанню голів об'єднаних територіальних громад (ОТГ)", - пояснив посол.

Як сказав Мінґареллі, Європейський Союз також продовжуватиме реалізацію на території регіону ряду програм щодо децентралізації, допомоги малому та середньому бізнесу, розбудови первинної ланки медицини, сфери надання адміністративних послуг, реформи у сфері правоохоронної діяльності.

"Ми можемо надалі допомагати вам, застосовуючи додаткові можливості. У нас є фонд у розмірі 200 млн євро, який дозволить нам підтримувати реформи у рамках Угоди про асоціацію України з ЄС. Існує макроекономічний пакет у розмірі 3 млрд євро, який потроху використовується. Є також Європейський інвестиційний банк, який надає допомогу в розмірі 3 млрд дол. різним містам в Україні", - зазначив він, додавши, що Харківщина, на його думку, одна з найдинамічніших областей щодо реформ в Україні.

Читайте також: Рада цьогоріч має ухвалити 22 євроінтеграційні закони - експерт

Як повідомлялося, сьогодні за програмою дводенного візиту Мінґареллі візьме участь у круглому столі з головами ОТГ Харківської області. Він обговорить досягнення та виклики реформ з децентралізації: Євросоюз виділив 90 млн євро на підтримку місцевого самоврядування та надання громадянам високоякісних послуг.

Сьогодні ж посол, за його словами, буде серед уболівальників на стадіоні "Металіст".

22 лютого Мінґареллі виступить із промовою "Як запустити українську економіку" у Харківському національному економічному університеті ім. Семена Кузнеця. Окрім того, Мінґареллі візьме участь у круглому столі "Молодіжні ініціативи ЄС та стартапи: розвиваючи українську економіку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-